/    /    /    /    /    /  

Amarantový olej 50 ml

Značka:
Množství: 50 ml
Dostupnost: Skladem > 5 ks
Kategorie: Trávení, Vlasy a kůže, Játra a žlučník, Amarantový olej
Hodnocení:
zatím nehodnoceno
Cena
238
ks
Bez DPH 207 Kč

Amarantový olej 50 ml

Za studena lisovaný amarantový olej je nejenom skvělým potravinovým doplňkem, ale také aktivně pečuje o přecitlivělou pokožku celého těla. Pleť zjemňuje, zklidňuje, mírní začervenání i nepříjemné pnutí pokožky. Při vnitřním užití působí pozitivně na imunitu, zlepšuje tvorbu červených krvinek a pomáhá bojovat se záněty.

Amarantový olej je bohatý na vysoký podíl vitaminů řady B, také vitaminů E a D, rostlinného skvalenu, nenasycených mastných kyselin a dalších prospěšných stopových prvků. Právě skvalen pokožku skvěle regeneruje, posiluje a chrání před podrážděním. Olej tak můžete bez obav použít i na tu nejcitlivější pleť, které dodá potřebné živiny a navíc ji zklidní bez nepříjemného pocitu umaštění.

Při vnitřním užití podporuje amarantový olej odolnost organismu, chrání jej nejenom před nemocemi, ale také negativními účinky stresu. Pomáhá při zátěžových situacích, mírní únavu a zlepšuje činnost metabolismu. Olej je také vhodným doplňkem při léčbě zánětů uvnitř i vně těla, organismus regeneruje a činí jej odolnějším.

Co je to amarant?

Česky se mu říká i laskavec. Což je taková tráva, která se tak nějak podobá obilí. Vysoká, jednoletá, používají se hlavně semena. Jak říkáme, prostě takové obilí. Hodně ceněný byl amarant u dávných civilizací Latinské Ameriky, u Májů, Inků a Aztéků. Hlavně proto, že amarant patří mezi velmi výživné potraviny, dokáže zahnat hlad a zaplnit bříška i v celkem malém množství. Navíc je velmi nenáročný na pěstování, není třeba se o něj přehnaně starat a vesele si roste i na místech, kde toho moc jiného třeba ani neroste. Klidně si ho můžete vysadit na zahrádce, ze začátku se o něj trošku postaráte a pak už se ho nezbavíte. Je odolný, vypudí i plevel, přežije i v kompostu. Mayové ho proto nazvali jako "amarant", což znamená "nesmrtelný". Taková odolnost a vysoká výživnost jsou od amarantu laskavé, hlavně v období nepříznivé úrody, a proto se mu hezky česky říká laskavec.

Amarantový olej

A co amarantový olej?

Amarantový olej samozřejmě přebírá řadu vlastností od samotného laskavce. Amarantový olej je tak velmi výživný a dokáže zvýšit výživové vlastnosti pokrmů, pokud je používán pro dochucení a finální úpravu jídla. Zajímat by vás ale měly i vlastnosti amarantového oleje při péči o pokožku. Olej z laskavce obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin a také celkem hodně rostlinného skvalenu. Ten je svým složením podobný přirozenému mazu lidské pokožky, stejně jako například jojobový olej. Díky tomu je pokožkou velmi dobře snášen, pomáhá promastit suchou pokožku a navrací jí rovnováhu. Citlivou pleť uklidňuje, mastnou normalizuje a pomáhá bojovat proti nadměrnému maštění.

Suchá, slabá, vrásky

Amarantový olej využijete především pro péči o suchou a náročnou stárnoucí pokožku. Olej pomáhá pleť vyživovat, dodává jí vitaminy a minerály. Zjemňuje stávající vrásky a pomáhá obnovovat přirozené regenerační procesy v pleti. Navíc má amarant silně antioxidační účinky, posiluje pleť proti působení volných radikálů, a amarantový olej tak předchází předčasnému stárnutí pleti a vzniku dalších vrásek. Pro suchou, citlivou a stárnoucí pleť je amarant úplným zázrakem. Využijete ho samostatný i jako součást pečující kosmetiky.

Na co využijete čistý amarantový olej?

Jako pečující olej na pleť. Zvláčňuje pleť, působí proti vráskám, je vhodný i na akné, ekzémy a další kožní problémy. Udržuje pleť v rovnováze a zjemňuje ji.

Jako extra péče o pleť. Amarantový olej je vhodný jako přísada do domácích masek, smíchejte lžičku amarantového oleje a zeleného jílu, získáte tak čistící masku pro problematickou pleť, která ale zároveň pečuje a je vhodná i pro citlivou a suchou pokožku.

Jako pravidelná péče o vlasy. Zkuste amarantový olej jako masku, naneste ho vlasy a nechte působit alespoň hodinu. Poté smyjte šamponem. Nebo aplikujte pár kapek amarantového oleje do konečků ještě vlhkých vlasů po každém mytí.

Jako masážní olej. Amarantový olej má hustější konzistenci a je lepší ho kombinovat s některým z lehčích olejů, třeba s hroznovým. Získáte tak unikátní masážní směs vhodnou pro suchou a citlivou pokožku. Amarantový olej nejen masíruje, ale zároveň pečuje a uklidňuje.

Použití: Pár kapek oleje aplikujte ráno a/nebo večer na čistou odlíčenou pokožku obličeje i celého těla a lehce rozetřete.

Dávkování: Při vnitřním užití konzumujte 1-2 lžičky oleje denně společně s jídlem. Olej není vhodný pro děti do 3 let.

Amarantový olej 50 ml

Za studena lisovaný amarantový olej je nielen výborným potravinovým doplnkom, ale takisto sa aktívne stará o precitlivenú pokožku celého tela. Pleť zjemňuje, upokojuje, mierni začervenania aj nepríjemné pnutie pokožky. Pri vnútornom použití pôsobí pozitívne na imunitu, zlepšuje tvorbu červených krviniek a pomáha bojovať so zápalmi.

Amarantový olej je bohatý na vysoký podiel vitamínov radu B, taktiež vitamínov E a D, rastlinného skvalénu, nenasýtených mastných kyselín a ďalších prospešných stopových prvkov. Práve skvalén pokožku výborne regeneruje, posilňuje a chráni pred podráždením. Olej tak môžete bez obáv použiť aj na tu najcitlivejšiu pleť, ktorej dodá potrebné živiny a navyše aj upokojenie bez nepríjemného pocitu mastnoty.

Pri vnútornom užití amarantový olej podporuje odolnosť organizmu, chráni nielen pred chorobami, ale tiež aj negatívnymi účinkami stresu. Pomáha pri záťažových situáciách, mierni únavu a zlepšuje činnosť metabolizmu. Olej je takisto vhodným doplnkom pri liečbe zápalov vnútri aj mimo tela, organizmus regeneruje a zvyšuje jeho odolnosť.

Čo je to amarant?

Slovensky sa mu hovorí aj láskavec. Čo je taká tráva, ktorá sa tak nejako podobá obiliu. Vysoká, jednoročná, používajú sa hlavne semená. Ako hovoríme, jednoducho také obilie. Veľmi cenený bol amarant u dávnych civilizácií Latinskej Ameriky, u Mayov, Inkov a Aztékov. Hlavne preto, že amarant patrí medzi veľmi výživné potraviny, dokáže zahnať hlad a zaplniť brušká aj v celkom malom množstve. Navyše je veľmi nenáročný na pestovanie, nie je potrebné sa oň prehnane starať a veselo si rastie na záhradke, zo začiatku sa oň trošku postaráte a potom sa ho už nezbavíte. Je odolný, vypudí aj burinu, prežije i v komposte. Mayovia ho preto nazvali ako „amarant“, čo znamená „nesmrteľný“. Takáto odolnosť a vysoká výživnosť sú od amarantu láskavé, hlavne v období nepriaznivej úrody, a preto sa mu po slovensky hovorí láskavec.

A čo amarantový olej?

Amarantový olej samozrejme preberá množstvo vlastností od samotného láskavca. Amarantový olej je tak veľmi výživný a dokáže zvýšiť výživové vlastnosti pokrmov, pokiaľ je používaný na dochutenie a finálnu úpravu jedla. Zaujímať by vás však mohli aj vlastnosti amarantového oleja pri starostlivosti o pokožku. Olej z láskavca obsahuje veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín a takisto mnoho rastlinného skvalénu. Ten je svojím zložením podobný prirodzenému mazu ľudskej pokožky, rovnako ako napríklad jojobový olej. Vďaka tomu je pokožkou veľmi dobre znášaný, pomáha premastiť suchú pokožku a navracia jej rovnováhu. Citlivú pleť upokojuje, mastnú normalizuje a pomáha bojovať proti nadmernému masteniu.

Suchá, slabá, vrásky

Amarantový olej využijete predovšetkým pri starostlivosti o suchú a náročnú starnúcu pokožku. Olej pomáha pleť vyživovať, dodáva jej vitamíny a minerály. Zjemňuje existujúce vrásky a pomáha obnovovať prirodzené regeneračné procesy v pleti. Navyše má silné antioxidačné účinky, posilňuje pleť proti pôsobeniu voľných radikálov, a predchádza tak predčasnému starnutiu pleti a vzniku ďalších vrások. Pre suchú, citlivú a starnúcu pleť je amarant úplným zázrakom. Využijete ho samostatný aj ako súčasť ošetrujúcej kozmetiky.

Na čo využijete čistý amarantový olej?

Ako ošetrujúci olej na pleť. Zvláčňuje, pôsobí proti vráskam, je vhodný aj na akné, ekzémy a ďalšie kožné problémy. Udržiava pleť v rovnováhe a zjemňuje ju.

Ako extra starostlivosť o pleť. Amarantový olej je vhodný ako prísada do domácich masiek – zmiešajte lyžičku amarantového oleja a zeleného ílu, získate tak čistiacu masku na problematickú pleť, ktorá však zároveň ošetruje a je vhodná aj na citlivú a suchú pokožku.

Ako pravidelná starostlivosť o vlasy. Skúste amarantový olej ako masku, naneste ho na vlasy a nechajte pôsobiť aspoň hodinu. Potom zmyte šampónom. Alebo aplikujte pár kvapiek amarantového oleja na končeky ešte vlhkých vlasov po každom umytí.

Ako masážny olej. Amarantový olej má hustejšiu konzistenciu a je lepšie ho kombinovať s niektorým z ľahších olejov, napríklad z hroznových jadierok. Získate tak unikátnu masážnu zmes vhodnú na suchú a citlivú pokožku. Amarantovým olejom sa nielen dobre masíruje, ale zároveň pokožku ošetruje a upokojuje.


* povinné
** povinné, email nezveřejňujeme

* povinné

Související dotazy z poradny

Je k dispozici větší balení amarantového oleje?

Máte k dispozici i větší balení amarantového oleje? Také by mě zajímalo, zda olej náhodou nebarví pleť či ...

Vlastnosti

Složení: Amarantový olej za studena lisovaný
i
i

konzistence: olejová
obal: kovový
přebal: papírový
specifická označení: tradiční ruská medicína