Drť amarantová 100 g

Drť amarantová 100 g

Značka: ostatní
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Semínka amarantu patří mezi takzvané nepravé obilniny. Mají vysoký podíl makro i mikroživin, vysoký obsah bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Ty jsou nezbytné pro stavbu svalů a funkci organismu.

Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Semínka amarantu patří mezi takzvané nepravé obilniny. Mají vysoký podíl makro i mikroživin. Jsou velmi bohaté především na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, těch obsahují dokonce až dvakrát více než klasické obilniny. Tyto dvě živiny jsou nezbytné zejména pro stavbu svalů a správnou funkci nervové soustavy.

Z obsažených mikroprvků má v amarantu největší zastoupení především vitamin B2, C, E, draslík, zinek a železo. Obsahuje dokonce víc vápníku a hořčíku než kravské mléko. Kromě toho obsahuje také skvalen, což je látka z vynikající antioxidační a regenerační schopností. Také podporuje imunitní systém a reguluje hladinu cholesterolu v krvi.

Amarant je velmi výživný a dodává rychlou, ale stabilní energii. Pomáhá vyrovnat psychickou nerovnováhu a harmonizuje celý nervový systém. Je velmi vhodnou surovinou pro studenty, vegany či vegetariány, těžce pracující, sportovce, či těhotné ženy. Neobsahuje lepek, je proto vhodný i pro celiaky.

Tip: Můžete přisypat i do sladkých kaší či smoothie a nechat chvilku nabobtnat.

Dávkování: Užívejte během jídla jednu lžičku třikrát až čtyřikrát denně. Před užitím zalijte ovocnou šťávou či kefírem.

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Související dotazy z poradny

Nenašli jste to pravé? Co tohle?