Nobilis Tilia Lněný olej 100 ml

Nobilis Tilia Lněný olej 100 ml

Nobilis Tilia Lněný olej 100 ml

Značka: Nobilis Tilia
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Za studena lisovaný lněný olej má zklidňující a regenerační účinky na pokožku. Olej chrání obzvlášť citlivou pleť před podrážděním, mírní projevy alergií i ekzémů.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu7
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Za studena lisovaný lněný olej Nobilis Tilia má výborné zklidňující a regenerační účinky na pokožku díky vysokému podílu nenasycených mastných kyselin. Olej chrání pleť před působením volných radikálů, posiluje ji a aktivně regeneruje. Díky léčivým vlastnostem je mimořádně vhodný pro ošetření citlivé pokožky trpící na časté podráždění, alergie a ekzémy.

Lněný olej obsahuje množství nenasycených mastných kyselin, které vyživují pokožku do hloubky, dodávají jí tolik potřebnou hydrataci a zároveň zklidnění. Olej má tak skvělé regenerační schopnosti, léčí záněty, ekzémy, akné, ale i lupénku a jiná kožní onemocnění. Zároveň chrání pleť před ztrátou elasticity, známkami stárnutí, a tím pádem i před vznikem vrásek.

Vzhledem k vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je olej vhodný i pro vnitřní užití, stabilizuje hladinu cholesterolu v krvi a podporuje zdraví cév. Pravidelná konzumace oleje harmonizuje zažívání, působí proti nechutenství a také eliminuje záněty v těle.

Len setý – skromná univerzální rostlinka

Len setý známe asi všichni už od malička z kreslené pohádky o krtečkovi. Konkrétně tedy z dílu , kde si len vysadil a celou dobu o něj pečoval, aby si z něj později mohl krásné modré kalhoty. S kapsami. Len je totiž báječná rostlina s všestranným využitím. Lněné textilní vlákno se získává z jeho stonku, na kterém rostou blankytně modré květy, které dozrají v tobolky, v nichž se nachází právě lněné semínko, ze kterého se lisuje lněný olej.

Lahvičky s olejem

Lněný olej na citlivou, suchou a stárnoucí pleť

Olej z lněných semínek se pyšní vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a také silně regeneračního vitaminu E. Díky tomu je přesně tím pravým pro sušší typ pleti, na které se už začínají pomalu objevovat první vrásky. Nenasycené mastné kyseliny jsou taktéž výborné pro citlivou pleť náchylnou na podráždění nebo narušenou lupénkou či ekzémem, ta totiž často trpí nedostatkem právě nenasycených mastných kyselin a kvůli tomu je i více náchylnější k podráždění a kožním nemocem.

Lžička lněného oleje denně jako prevence proti rakovině

Obsažené nenasycené mastné kyseliny totiž nepůsobí blahodárně jen na pleť, při vnitřním užití lněného oleje pomáhají i zevnitř. Působí jako takový ochránci všech buněk v těle. Jsou totiž součástí buněčné membrány, která hlídá, aby přes ni prošly jen potřebné účinné látky, ale ty škodlivé zůstaly venku. Nedostatek nenasycených mastných kyselin tedy může způsobit napadání buněk škodlivými látkami a tvorbu škodlivých enzymů, které mohou mít vliv na nádorové bujení.

Lněný olej proti zácpě

Lněný olej vám pomůže rozhýbat střeva při nepříjemné vleklé zácpě. Změkčuje totiž stolici, a usnadňuje tak její průchod zažívacím systémem. Abyste si blahodárných účinků lněného oleje co nejvíc užili, konzumujte jej nejlépe za syrova. Při tepelné úpravě totiž o své účinky přichází. Můžete si jej dát ráno jen tak na lžičku, nebo si s ním pokapat zeleninový salát.

Použití: Pár kapek oleje naneste ráno a/nebo večer na čistou odlíčenou pokožku obličeje a lehce rozetřete.

Dávkování: Při vnitřním užití konzumujte 1 čajovou lžičku oleje 30 minut před jídlem po dobu alespoň 3 týdnů.

Upozornění: Lněný olej uchovávejte v lednici.

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. 

Užití: vnější

Výrobce: Nobilis Tilia, s.r.o, Vlčí Hora 147 , 407 46, Krásná Lípa , Česká republika

Podrobné složení produktu

Konzistence: olejová

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu7

6 důvodů pro 100% rostlinné oleje

7 superpotravin, které znala už vaše babička

Aromaterapie pro těhotné

Jak bylo BIOOO v Nobilisu

Krásná Lípa, Nobilis Tilia

Lněný olej

Pupínkový detektiv: komedogenní oleje

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Konzistence: olejová

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?