TML Amarantový olej 50 ml

TML Amarantový olej 50 ml

TML Amarantový olej 50 ml

Značka: TML
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Za studena lisovaný amarantový olej je nejenom skvělým doplňkem stravy, ale také aktivně zklidňuje a zjemňuje pleť a můžete ho použít i na vlasy nebo k masáži celého těla.

Popis produktu
Z blogu3
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Za studena lisovaný amarantový olej je nejenom skvělým doplňkem stravy, ale také aktivně pečuje o přecitlivělou pokožku celého těla. Pleť zjemňuje, zklidňuje, mírní začervenání i nepříjemné pnutí pokožky. Při vnitřním užití pak tělu dodává množství prospěšných antioxidantů.

Amarantový olej je bohatý na vysoký podíl vitaminů řady B, také vitaminů E a D, rostlinného skvalenu, nenasycených mastných kyselin a dalších prospěšných látek. Právě skvalen pokožku skvěle regeneruje, posiluje ji a chrání před podrážděním. Olej tak můžete bez obav použít i na tu nejcitlivější pleť, které dodá potřebné živiny, a navíc ji zklidní bez nepříjemného pocitu umaštění.

Co je to amarant?

Česky se mu říká i laskavec. Což je druh trávy, která se tak nějak podobá obilí. Vysoká, jednoletá, používají se hlavně semena. Jak říkáme, prostě takové obilí. Hodně ceněný byl amarant u dávných civilizací Latinské Ameriky, u Májů, Inků a Aztéků. Hlavně proto, že amarant patří mezi velmi výživné potraviny, dokáže zahnat hlad a zaplnit bříška i v celkem malém množství. Navíc je velmi nenáročný na pěstování, není třeba se o něj přehnaně starat a vesele si roste i na místech, kde toho moc jiného třeba ani neroste. Klidně si ho můžete vysadit na zahrádce, ze začátku se o něj trošku postaráte a pak už se ho nezbavíte. Je odolný, vypudí i plevel, přežije i v kompostu. Mayové ho proto nazvali jako "amarant", což znamená "nesmrtelný". Taková odolnost a vysoká výživnost jsou od amarantu laskavé, hlavně v období nepříznivé úrody, a proto se mu hezky česky říká laskavec.

Amarantový olej

A co amarantový olej?

Amarantový olej samozřejmě přebírá řadu vlastností od samotného laskavce. Amarantový olej je tak velmi výživný a dokáže zvýšit výživové vlastnosti pokrmů, pokud je používán pro dochucení a finální úpravu jídla. Zajímat by vás ale měly i vlastnosti amarantového oleje při péči o pokožku. Olej z laskavce obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin a také celkem hodně rostlinného skvalenu. Ten je svým složením podobný přirozenému mazu lidské pokožky, stejně jako jojobový olej. Díky tomu je pokožkou velmi dobře snášen, pomáhá promastit suchou pokožku a navrací jí rovnováhu. Citlivou pleť uklidňuje, mastnou normalizuje a pomáhá bojovat proti nadměrnému maštění.

Suchá, slabá, vrásky

Amarantový olej využijete především pro péči o suchou a náročnou zralou pokožku. Olej pomáhá pleť vyživovat, dodává jí vitaminy a minerály. Zjemňuje stávající vrásky a pomáhá obnovovat přirozené regenerační procesy v pleti. Navíc má amarant silně antioxidační účinky, posiluje pleť proti působení volných radikálů, a amarantový olej tak předchází předčasnému stárnutí pleti a vzniku dalších vrásek. Pro suchou, citlivou a zralou pleť je amarant úplným zázrakem. Využijete ho samostatný i jako součást pečující kosmetiky.

Na co využijete čistý amarantový olej?

Jako pečující olej na pleť. Zvláčňuje pleť, působí proti vráskám, je vhodný i na akné, ekzémy a další kožní problémy. Udržuje pleť v rovnováze a zjemňuje ji.

Jako extra péče o pleť. Amarantový olej je vhodný jako přísada do domácích masek, smíchejte lžičku amarantového oleje a zeleného jílu, získáte tak čistící masku pro problematickou pleť, která ale zároveň pečuje a je vhodná i pro citlivou a suchou pokožku.

Jako pravidelná péče o vlasy. Zkuste amarantový olej jako masku, naneste ho vlasy a nechte působit alespoň hodinu. Poté smyjte šamponem. Nebo aplikujte pár kapek amarantového oleje do konečků ještě vlhkých vlasů po každém mytí.

Jako masážní olej. Amarantový olej má hustější konzistenci a je lepší ho kombinovat s některým z lehčích olejů, třeba s hroznovým. Získáte tak unikátní masážní směs vhodnou pro suchou a citlivou pokožku. Amarantový olej nejen masíruje, ale zároveň pečuje a uklidňuje.

Použití: Pár kapek oleje aplikujte ráno a/nebo večer na čistou odlíčenou pokožku obličeje i celého těla a lehce rozetřete.

Dávkování: Při vnitřním užití konzumujte 1-2 lžičky oleje denně společně s jídlem.

Upozornění: Olej není vhodný pro děti do 3 let. Nenahrazuje pestrou stravu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Skaldujte mimo dosah dětí.

TML nabízí doplňky stravy z hub i bylin a za studena lisované oleje nebo třeba sibiřské zubní pasty.

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Výrobce: TML a.s., Zábrdovická 2 , Brno, Česká republika

Z blogu3

6 důvodů pro 100% rostlinné oleje

Proč šedivíme?

Pupínkový detektiv: komedogenní oleje

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Související dotazy z poradny

Nenašli jste to pravé? Co tohle?