biošatník Body s hnědým proužkem a dlouhým rukávem

biošatník Body s hnědým proužkem a dlouhým rukávem

Značka: biošatník
Certifikáty: GOTS
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Dětské body z nebarvené bio bavlny s hnědým proužkem je velmi jemné a díky obsahu elastanu také elastické.

Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Body s hnědým proužkem a dlouhým rukávem 74 cm je vyrobené z barevně rostlé biobavlny a 5% elastanu, díky kterému pruží do všech stran. Dětské body není barvené. Proužky vznikají střídáním přízí různě barevných kultivarů bavlníku. 

Zdravotní nezávadnost pro děti do 3 let tohoto kojeneckého body zaručuje certifikát Oeko-Tex I. Bio bavlněné příze mají certifikát GOTS (ekologické a etické standardy), látka byla spletena v ČR. 

Upozornění: Zelený odstín barevně rostlé biobavlny praním mírně tmavne. Ve vyšších teplotách a v zásaditém prostředí (např. prací soda) tmavne více. Pozor na žlučové mýdlo, prací sodu, atd. Rovněž některé agresivní prací prášky nebo změna PH, mohou způsobovat výraznější tmavnutí nebo naopak zesvětlání. Při dlouhodobém působení slunečních paprsků mohou látky zesvětlat - toto se však netýká běžného pobytu venku. Některé materiály mohou při prvním či druhém praní slabě zabarvit vodu. Nejedná se o barvivo, ale o zbytky vosků či jiných látek nezbytných ve výrobním procesu. Při extrémě nešetrném praní může docházet k uvolnění rostlinného pigmentu. Sušení v sušičce spíše nedoporučujeme, může dojít k většímu sražení a opotřebování výrobku.

Údržba: Perte na 30°C, šetrné praní v ekologických prostředcích prodlužuje životnost výrobku a umožňuje zachování biokvality. Nepoužívejte bělicí prostředky na bázi chloru.

Biošatník nabízí oblečení ušité v České republice, z certifikovaných materiálů a v eco a fairtrade kvalitě. Módní kousky v Biošatníku jsou výjimečné tím, že jsou ušité z barevně rostlé biobavlny, což je materiál, který se nemusí barvit a je tedy maximálně šetrný k pokožce i k přírodě. Materiály mají spolehlivé certifikáty, např. Global Organic Textile Standard (GOTS), USDA ORGANIC, Control Union Fair Choice které zajišťují nejen přísnou kontrolu kvality z ekologického hlediska, ale také dodržování sociálních podmínek ve výrobě v souladu s Fair Trade. 

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Země původu: Česká republika

Výrobce: biošatník, Hajnice 38 , 54466, Hajnice, Česká republika

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Nenašli jste to pravé? Co tohle?