Bene Vision Děrované brýle ADIUVIS Pinhole CVH KU 1 ks

Bene Vision Děrované brýle ADIUVIS Pinhole CVH KU 1 ks

Bene Vision Děrované brýle ADIUVIS Pinhole CVH KU 1 ks

Značka: Bene Vision
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Děrované brýle jsou jednou z pomůcek k procvičování zraku, která může pomoci zastavit zhoršování zraku. Brýle jsou vyrobeny tak, aby paprsky světla směřovaly přímo k buňkám očních receptorů sítnice.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Děrované brýle Bene Vision jsou jednou z pomůcek k procvičování zraku, která může pomoci zastavit zhoršování zraku či dokonce zlepšit již vzniklé oční vady. Jsou vyrobeny z neprůhledného plastu s malými kónickými otvory, které jsou rozmístěny tak, aby přicházející paprsky světla směřovaly přímo k buňkám očních receptorů sítnice.

Děrované brýle přitom umožňují trénink zraku díky kombinaci tří mechanismů:
1. "Vytrhují" naše oční svaly ze strnulosti, nutí je, aby aktivně zaostřovaly a vyhledávaly optimální polohu k pozorování jednotlivých předmětů.
2. Omezují množství světelných paprsků dopadajících na sítnici. Tím dodávají očním receptorům menší počet podnětů, takže je pro oko postižené oční vadou jednodušší zaostřit. Protože paprsky navíc přicházejí hlavně ze středu zorného pole a méně z jeho okrajů, je k jejich správnému zakřivení nutná menší změna tvaru čočky. Díky tomu i lidé, kteří se jinak bez dioptrických brýlí neobejdou, mohou s brýlemi děrovanými vidět ostře.
3. Zlepšují schopnost mozku vyhodnotit přijímané signály. I když totiž oko poskytuje jen neúplný obraz okolí, mozek má tendenci chybějící části obrazu doplnit.

Užitečné tipy:

Při dalekozrakosti a vetchozrakosti: Pokud vidíte dobře na dálku, ale máte problém zaostřovat na blízké předměty, používejte děrované brýle především při činnostech, kdy se díváte převážně na blízko - například při čtení, práci s počítačem apod.

Při krátkozrakosti: Děrované brýle noste především v situacích, kdy potřebujete zaostřovat na dálku - například při procházkách přírodou.

U kombinovaných vad: Pokud jste například krátkozrací a v určitém věku začnete navíc trpět vetchozrakostí, neboli stařeckou dalekozrakostí, pak lékaři obvykle předepisují dvoje brýle, nebo bifokální či multifokální skla, která ovšem nejsou zcela dokonalá. Děrované brýle podporují správné a plynulé zaostření při pohledu do dálky i na blízko, a proto vám pomohou vidět ostře předměty v různých vzdálenostech.

Při únavě očí: Zejména při dlouhotrvající práci na počítači dochází často k únavě zraku, pálení očí a pocitům suchosti. To může zároveň způsobovat i ztuhlost a bolestivost krční páteře či bolesti hlavy. Děrované brýle vám mohou pomoci předejít všem těmto potížím. Používejte je ale především při práci s textovými soubory. Pokud pracujete s grafickými programy, mohou způsobit nepřesnosti ve vnímání barev a detailů. 

Jako sluneční brýle: Při nošení děrovaných brýlí dopadá do našich očí celkově menší množství světla a tím samozřejmě i méně UV záření. Díky tomu mohou přispět k ochraně očí při pobytu na slunci, aniž by došlo k deformování slunečního spektra, jako je tomu u běžných slunečních brýlí.

Použití: Použití brýlí je jednoduché: stačí je pravidelně, nejlépe každý den, nosit při běžných činnostech. Zpočátku úplně stačí 5 minut denně. Pokud si vaše oční svaly odvykly správně pracovat, pocítíte i po tak krátké době únavu zraku. Postupně pak jejich nošení prodlužujte na minimálně 15, lépe však 40 a více minut denně. Používejte je jako náhradu brýlí dioptrických, nenoste pod ně kontaktní čočky.

Upozornění: Děrované brýle omezují periferní vidění, odhad vzdálenosti a prostorovou orientaci. Jejich nošení proto není vhodné při řízení auta, rychlejších pohybových aktivitách, chůzi ze schodů a dalších činnostech náročných na prostorové vidění. Rovněž se nedoporučují používat osobám trpícím zeleným zákalem.

Brýle Bene Vision slouží k trénování a posilování zraku. Při jejich nošení se posiluje oční sval, a dochází tak k postupnému zlepšování jeho činnost, které může pomoct potlačit některé oční vady.

Podrobné složení produktu

Obal: papírový

Složení:

Plast
Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Obal: papírový

Složení:

Plast
Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?