Nobilis Tilia Francouzský zelený jíl 250 g

Nobilis Tilia Francouzský zelený jíl 250 g

(4 hodn.)
Značka: Nobilis Tilia
Certifikáty: CPK
Certifikát CPK
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Jemný francouzský jíl má multifunkční využití díky jednoduchému složení bez přidaných chemikálií. Jíl je šetrným způsobem sušen na slunci a zachovává si unikátní kombinaci oxidu křemičitého a minerálů.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu7
Hodnocení4
Položit dotaz
Popis produktu

Jemný francouzský jíl Nobilis Tilia má multifunkční využití díky jednoduchému přírodnímu složení bez přidaných chemikálií. Jíl je šetrným způsobem sušen na slunci a zachovává si unikátní kombinaci oxidu křemičitého a minerálů, které z pokožky šetrně odstraňují nečistoty, přebytečný kožní maz a působí celkově hojivě.

Jíl má široké využití jak v péči o pleť obličeje i pokožku celého těla, tak i o vlasy. Ze všech typů pokožky šetrně odstraňuje přebytečný kožní maz i nečistoty, působí protizánětlivě, aniž by pokožku přesušoval či dokonce dráždil. Stejné pozitivní účinky má jíl i na pokožku těla, také uvolňuje ztuhlé klouby a podporuje zdraví pohybového aparátu.

Zelený jíl je mimořádně vhodným pomocníkem pro mastnou problematickou pleť i vlasy, ze kterých šetrně odsává přebytečný kožní maz, aniž by pleť přehnaně přesušoval a dráždil k opětovnému maštění. Naopak pokožku zanechává čistou, jemnou a barevně sjednocenou. Jemná zrníčka jílu navíc poskytnou pokožce lehký peeling, který odstraní odumřelé pleťové buňky.

Přírodní péče o pokožku

Zelený jíl je jedním z nejuniverzálnějších prostředků v kosmetice a má mnoho zajímavých způsobů využití. Jedná se o čistě přírodní produkt, kde 100% složení tvoří pouze zelený jíl bez jakýchkoli přidaných chemikálií. Díky tomu nezatěžuje pokožku a je velice účinný ve své maximálně koncentrované formě. Je vhodný pro všechny typy pleti.

Nobilis Tilia Jíl francouzský, ultrajemný

Čistá pleť

Zelený jíl vyniká svými čisticími vlastnostmi. Má vysokou absorbční schopnost a velice snadno vstřebává veškerý nadbytečný kožní maz. Dokáže vytáhnout usazené nečistoty i kožní maz z hloubky pórů a zanechává jen perfektně vyčištěnou pleť. Zároveň ale není příliš agresivní a zmírňuje případné podráždění. Zelený jíl je ideální volbou pro mastnou a smíšenou pokožku, kdy normalizuje její tukový metabolismus a reguluje vznik nedokonalostí.

Bojovník proti pupínkům

Zelený jíl je oblíbenou surovinou, kteráje přirozeně antibakteriální, a tím i brání vzniku pupínků a zanícených míst. Mírně vysušuje a dokáže tak zmírnit již vytvořený pupínek. Zároveň také pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a působí jako důkladný peeling, který zanechá pokožku vyhlazenou a zářivou. Díky hloubkovému čištění pleti se také zároveň snadněji vstřebávají pleti prospěšné látky z dalších příravků pečující kosmetiky.

Přípravek na míru

Zelený jíl ale není jen produkt sám o sobě, díky své jednoduchosti přímo vybízí ke kombinování s dalšími surovinami tak, abyste si vyrobili pečující přípravek odpovídající individuálním potřebám vaší pokožky. Pro suchou pleť se doporučuje míchat jej s rozličnými přírodními rostlinnými oleji, můžete jej kombinovat také s různými květovými vodami, lávovou zemí či dalšími ingrediencemi. Fantazii se opravdu meze nekladou a zelený jíl se stane jistě jednou z nejoblíbenějších součástí vaší každodenní pečující rutiny.

Použití: Potřebné množství jílu smíchejte v mističce s malým množstvím vody a vytvořte hutnější směs. Aplikujte na čistou odlíčenou pokožku obličeje a nechte působit alespoň 10 minut a poté smyjte čistou vodou. Jíl lze stejným způsobem použít i k tělovým zábalům.

Tip: Jíl můžete aplikovat také na mastné vlasy či problematickou pokožku celého těla. Podle chuti můžete do jílové hmoty přidat pár kapek oblíbeného éterického oleje či obyčejnou vodu nahradit vodou květovou.

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. 

Podrobné složení produktu

Konzistence: sypká

Obal: plastový

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu7

Aromaterapie pro těhotné

DIY PRO ZAČÁTEČNÍKY

Jak bylo BIOOO v Nobilisu

Jíl: neobyčejné bahno

Krásná Lípa, Nobilis Tilia

Nejdůležitější krok péče o pleť: čištění

No Poo: bez šamponu na věčné časy

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

hodnocení / Petra 16. 8. 2016 10:59

Mám smíšenou pleť, mastící se vlasy s melírem. Objednala jsem na občasnou pleť. masku + mytí vlasů. Ač nemám citlivou pleť, maska z jílu mě přece jen trošku podráždila. Nic hrozného, ale do další masky se mi moc nechce. Pro použití na mytí vlasů bych doporučila spíše pro vlasy chemicky neupravované. Ač vlasy nemám vysušené a zkažené, stejně mi jíl udělal z vlasů nerozčesatelné cosi... Ale myslím si, že to bylo opravdu tím, že mám vlasy chemicky upravované.

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Konzistence: sypká

Obal: plastový

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?