Eco Cosmetics Dětský opalovací krém SPF 50+, Baby 50 ml

Eco Cosmetics Dětský opalovací krém SPF 50+, Baby 50 ml

(1 hodn.)
Značka: Eco Cosmetics
Certifikáty: VEGAN, Ecocert
Certifikát VEGANCertifikát Ecocert
532
Skladem 3 - 5 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás
Brno, Šilingrovo náměstí > 2 ks

Ochranný sluneční krém s SPF 50 je určen pro tu citlivou dětskou pleť. Jemné složení s rostlinnými výtažky je tak šetrné, že je krém dokonce vhodný i pro ta nejmenší miminka.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu5
Hodnocení1
Položit dotaz
Popis produktu

Ochranný sluneční krém Eco Cosmetics s SPF 50 je určen pro tu nejcitlivější a nejjemnější dětskou pleť. Jeho jemné složení s rostlinnými výtažky je tak šetrné, že je krém dokonce vhodný i pro ta nejmenší miminka. Krém poskytuje optimální ochranu proti slunečnímu záření díky obsahu minerálních filtrů, které na rozdíl od těch chemických nezpůsobují podráždění a jsou zcela nezávadné.

Ochrana dětské pleti před slunečním zářením je opravdu důležitá, protože děti mají velmi tenkou a jemnou pokožku, která je více náchylná ke spálení. Kromě možných krátkodobých zdravotních komplikací může sluneční záření také způsobit trvalé poškození jejich kůže.

Opalovací krém obsahuje výtažek z rakytníku, který má vynikající regenerační schopnost a kromě toho je i skvělým zdrojem betakarotenu. Ten pomáhá připravit pokožku na sluneční záření a zároveň prodloužit získané opálení.

Obsažené bambucké máslo a jojobový olej mají dohromady přirozené SPF 4-8 a navyšují tak ochranu krému. K tomu pečují o výživu a hydrataci pleti a vytváří na pokožce ochranný film, jenž zabraňuje nežádoucímu setření přípravku. Výtažek z granátového jablka je bohatý na rostlinné polyfenoly, které neutralizují účinky volných radikálů. Ty mimo jiné vznikají také působením slunečního záření.

Opalovací krémy

Proč používat opalovací krém?

Ochrana před slunečními paprsky je důležitá. Sluníčko totiž umí být nebezpečné. Spálená a podrážděná pokožka není nic příjemného. A rakovina kůže není žádným mýtem. Proto je také tak důležité chránit pokožku před slunečními paprsky.

Na ochranné opalovací krémy bychom neměli zapomínat ani u malých dětí. Spálení a podráždění pokožky sluncem v dětství totiž výrazně ovlivňuje nejen stárnutí pokožky, ale také značně zvyšuje riziko vzniku rakoviny kůže v dospělosti. Jediné spálení pokožky sluncem představuje v budoucnosti riziko. Sluníčko totiž poškozuje pokožku, i když toto poškození nevidíte okamžitě, tak během stárnutí se poškození vždy projeví. Ať už rychlejším stárnutí pokožky a vznikem vrásek, nebo rakovinotvorným bujením.

Opalovací krém pro děti

Opalovací krém pro děti by měl být dostatečně jemný a vhodný i pro citlivou pleť. Neměl by dráždit, ale zároveň by se měl snadno nanášet a rychle vstřebávat. Měl by také mít dobrou výdrž a neměl by na pokožce lepit. Malé děti totiž ani chvilku nepostojí. A moc nepočítejte s tím, že vám v klidu počkají, abyste je pořádně namazali. Když přece venku tak pěkně svítí sluníčko. U dětského opalovacího krému tak vždy oceníte lehkou roztíratelnost a dlouhou výdrž, spolu s dostatečným ochranným faktorem. Pro děti volte SPF minimálně 30, ideální je SPF 50.

Minerální filtry

U opalovacích krémů rozlišujeme chemické a minerální filtry. Chemické fungují na principu pohlcování slunečních paprsků, chemické filtry paprsky absorbují do sebe, a tak zabraňují poškozování pokožky sluncem. Oproti tomu mechanické filtry fungují tak, že sluneční paprsky odráží. Slunce tak vůbec nepřijde s pokožkou do styku. Mechanické přírodní filtry totiž tvoří na pokožce film, který je jak druhá kůže. Mezi nejčastěji používané minerální filtry patří oxid zinečnatý a titaničitý.

Výhodou minerálních filtrů je jejich velmi dobrá snášenlivost na pokožce. Takové opalovací krémy jsou vhodné i pro alergickou a citlivou pokožku, pro malé děti i novorozence. Minerální filtry jsou navíc velmi účinné jak proti UVA tak i UVB záření, a poskytují tak kůži komplexní ochranu proti slunci.

Použití: Naneste dostateční množství krému na pokožku celého těla. Po koupání aplikaci zopakujte.

Eco Cosmetics, to je německá značka nabízející šetrné kosmetické produkty, z nichž některé jsou přímou určené pro ty nejmenší. Výrobky obsahují nevšední kombinace rostlinných složek a nesou certifikát Vegan (kromě balzámu obsahujícího včelí vosk).

Barva: bílá

Produktové řady: Eco Cosmetics Baby & Kids

Výrobce: eco cosmetics GmbH & Co. KG, Hildesheimerstr. 353 , D-30880, Laatzen, Německo

Z blogu5

Jaký jste fototyp?

Připravte pokožku na léto

Přírodní vs. syntetické přípravky na opalování

Pupínkový detektiv: opalovací krémy

Zdravé opalování na vlnách bio kosmetiky

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Veliké zklamání / Jaroslava 19. 5. 2017 22:24

Mám dítě, které má velký problém s atopickým ekzémem a špatně reaguje na různé chemické přísady v kosmetice. Na kosmetiku dáváme opravdu veliký pozor. Myslela jsem, že jsem koupila skvělý opalovací krém, ale omyl. Za složkou parfum je skryto něco, co opravdu nesmírně dráždí její kůži a drbe se do krve po nanesení krému. Je pravdou, že je opravdu hodně převoněný. Jsem naštvaná, že jsem koupila krém za 500 Kč a mohu jej téměř vyhodit.

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Produktová řada Eco Cosmetics Baby & Kids

Nenašli jste to pravé? Co tohle?