TML Maitake, extrakt

TML Maitake, extrakt

Značka: TML
Zboží je trvale vyřazeno.

Japonská houba maitake se používá například v tradiční čínské medicíně. Je bohatým zdrojem vitaminů, hlavně skupiny B, ale i betaglukanů či vlákniny, železa a mědi.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu3
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Maitake, česky označovaná jako trstnatec nebo sírovec, roste u kořenů stromů a můžeme se s ní setkat také u nás. Jedná se o jedlou houbu s delikátní chutí. Obsahuje přes 30 % polysacharidů a představuje zdroj vitaminů skupiny B (thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kyselina panthotenová), nebo vitaminu D, betaglukanu a látek, chránících buňky před vlivem oxidačního stresu. Vitaminy skupiny B se starají o zachování normálních nervových funkcí, jsou prospěšné pro pokožku, vlasy a nehty. Vitamin D přispívá k normálním funkcím imunitního systému, napomáhá vstřebávání fosforu a vápníku v těle, hraje roli při vývinu kostí v období růstu u dětí.

Maitake obsahuje také minerály (železo, fosfor, meď), nenasycené mastné kyseliny nebo vlákninu. Vláknina hraje roli při zachování normálních trávicích funkcí. Železo napomáhá k udržení normálních funkcí energetického metabolismu, přispívá k tvorbě červených krvinek a hemoglobinu. Podílí se na přenosu kyslíku v těle, podporuje obranyschopnost, přispívá k udržení tělesné energie, podílí se na procesu dělení buněk. Měď přispívá k udržení normálního stavu pojivových tkání, napomáhá transportu a následnému metabolismu železa. Má podíl na vyrovnané činnosti nervové soustavy a tvorbě tělesné energie. Podporuje odolnost těla proti projevům oxidačního stresu a má pozitivní vliv na imunitní systém. Je důležitá pro normální pigmentaci vlasů a pokožky. Fosfor se podílí na výrobě tělesné energie a buněčných metabolických procesech, podporuje normální strukturu kostí zubů a buněčných membrán.

Dávkování: Užívejte jednu tabletu třikrát denně.

Upozornění: Doplněk stravy neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučeně denní dávkování. Skladujte mimo dosah dětí.

TML nabízí doplňky stravy z hub i bylin a za studena lisované oleje nebo třeba sibiřské zubní pasty.

Ostatní kategorie: Imunita

Výrobce: TML a.s., Zábrdovická 2 , Brno, Česká republika

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu3

Houba maitake – japonské tajemství zdraví

Houby jako superpotraviny

Jak posílit imunitu?

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?