Nobilis Tilia Máta luční 10 ml

Nobilis Tilia Máta luční 10 ml

Značka: Nobilis Tilia
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Máta luční má příznivý vliv na oblast ORL, pomáhá od příznaků chřipky či nachlazení. Pomáhá čistit dýchací cesty, zmírňuje otoky a zároveň ulevuje od bolestí.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu12
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Nobilis Tilia Máta luční je jedním z mnoha druhů máty, jenž má prospěšný vliv na fyzickou i psychickou stránku organismu. Od tradiční máty peprné se liší v obsahu mentolu, jenž je u máty luční až o polovinu nižší. Díky tomu je také menší pravděpodobnost nežádoucích neurotoxických účinků.

Máta luční pomáhá účinně ulevovat od všech typů bolestí, ať už jsou akutního či chronického charakteru. Zmírňuje mimo jiné neuralgii neboli bolest nervového původu, lze ji využít také při bolestech zubů, migrénách či dlouhotrvajících bolestech hlavy.

Éterický olej z máty luční má příznivý efekt také na oblast ORL, kdy pomáhá čistit horní dýchací cesty a zmírňuje příznaky mnoha typů infekcí. Zmenšuje otoky nosní sliznice i hrdla, působí proti zánětům středního a vnitřního ucha a přináší celkovou úlevu při kašli, chřipce a nachlazení.

Osvěžení a energie

Máta luční je jedním z dalších druhů máty, který se od klasické a známé máty peprné liší obsahem mentolu. V případě máty luční je pak mentolu až o polovinu nižší, než u máty peprné, čímž se snižuje riziko nežádoucích účinků na nervový systém. Máta luční se rovněž vyznačuje osvěžující bylinnou vůní, která provoní váš domov a skvěle neutralizuje nepříjemné pachy. 

Proti bolestem všeho druhu

Máta luční je především známá svými účinky proti bolestem. Je silným pomocníkem proti migréně a bolestech hlavy, je oblíbená také při bolestech zubů. Máta luční působí rovněž na bolesti pohybového aparátu. Uvolňuje napjaté svalstvo a ulevuje od bolestí. Mátu kadeřavou můžete využít jako součást masážních olejů nebo ji přidat do koupele k podpoření prokrvení a regenerace pokožky. 

Dýchejte zhluboka

Máta luční je esence, kterou oceníte zejména v období rýmy, chřipek a nachlazení. Máta luční pomáhá zprůchodnit dýchací cesty, snižuje jejich otok a zmírňuje pocit ucpaného nosu a dutin. Působí proti kašli a urychlí vaši rekonvalescenci. Zmenšuje celkově otoky sliznic celé ORL oblasti a pomáhá také při zánětech středního ucha. 

Tajemství aromaterapie

Čisté éterické oleje Nobilis Tilia mají komplexní účinky, a to jak na vaše tělo, tak mysl. Díky aromaterapii můžete ovlivnit celou řadu pochodů ve vašem těle a uplatní se i jako esence první pomoci. Esenciální oleje Nobilis Tilia se vyznačují vysokou kvalitou a jejich použití je opravdu široké. Můžete si je vychutnat jak v aromalampě či k inhalaci, tak jako součást kosmetiky pro posílení jejích účinků. 

Použití: Pár kapek éterického oleje nakapejte do vody v aromalampě, zapalte svíčku a nechte odpařovat. Nenechávejte hořet bez dozoru. Počet kapek volte podle velikosti místnosti, v menších prostorách postačí bohatě kapka, ve větších použijte maximálně 3 kapky. Berte v potaz velikost nádržky aromalampy a její vzdálenost od plamene. U menšího objemu nekapejte více než kapku. Používejte v rámci zachování účinnosti éterické oleje a jejich směsi tak, abyste je vzájemně střídali. Je vhodný také do difuzéru. U tohoto éterického oleje spíše doporučujeme nižší dávkování.

Upozornění: Éterický olej není vhodný pro těhotné a kojící ženy, pro děti do 10 let a při epilepsii či alergii na mentol. Neaplikujte na kůži bez zředění v nosném (rostlinném oleji), chraňte lahvičku před dětmi a nevystavujte ji slunečnímu záření, dlouhodobé přítomnosti vzduchu a tepla, protože se tak snižuje životnost éterického oleje. Nekapejte olej do koupele.

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. 

Aromaterapeutické účinky: bolest hlavy a migréna, nachlazení a viróza, svalové napětí a křeče, žaludeční problémy

Výrobce: Nobilis Tilia, s.r.o, Vlčí Hora 147 , 407 46, Krásná Lípa , Česká republika

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu12

14 rad pro bezpečné používání éterických olejů

Aromaterapie pro těhotné

Aromaterapie: lexikon vůní pro fyzickou i duševní pohodu

Co byste měli vědět před koupí éterických olejů

Esenciální oleje v péči o pleť

Éterické oleje při nachlazení

Jak bylo BIOOO v Nobilisu

Jak přestat kouřit pomocí esenciálních olejů

Jak se zbavit chrápání

Krásná Lípa, Nobilis Tilia

Máta peprná: voní, hojí, pomáhá

Nobilis Tilia: Jak to voní v Krásné Lípě

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?