FemCap Pesar

FemCap Pesar

Značka: FemCap
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Cervikální pesar funguje jako bariérová nehormonální antikoncepce. Velikost 30 milimetrů je vhodná pro ženy, které rodily přirozenou cestou, či rodily císařským řezem při otevřeném děložním hrdle.

Popis produktu
Z blogu2
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Cervikální pesar FemCap funguje jako bariérová nehormonální antikoncepce. Tato metoda funguje na principu mechanické překážky mezi spermiemi a vajíčkem a tím brání nechtěnému oplodnění. Pesar je vyroben z měkkého nealergenního antibakteriálního lékařského silikonu, který poddajný a snadno se zavádí do pochvy.

Pesar je vhodnou metodou ochrany před nechtěným početím pro ženy, které nemohou nebo nechtějí užívat hormonální antikoncepci. Silikonový pesar FemCap spolehlivě přilne k děložnímu čípku, kde zachytí spermie a zabrání jejich proniknutí do dělohy. Antikoncepční účinnost pesaru je 96 % a lze ji zvýšit použitím spermicidního gelu až na 98 %. Pesar FemCap se vyrábí ve třech různých velikostech odvíjejících se podle velikosti děložního čípku. Největší velikost 30 milimetrů je vhodná pro ženy, které rodily přirozenou cestou, či rodily císařským řezem při otevřeném děložním hrdle.

FemCap se vhodnou alternativou mezi hormonální antikoncepcí a klasickými kondomy. Pesar lze opakovaně používat až po dobu jednoho roku, což z něj dělá oproti kondomům finančně výhodnější a také ekologičtější záležitost. Na rozdíl od hormonální antikoncepce nemá pesar vliv na zdraví ani menstruační cyklus ženy.

Nehormonální varianta

V poslední době se vedou vášnivé diskuzi o škodlivosti hormonů obsažených v antikoncepčních pilulkách. Ať se názory odborníků přiklánějí na jednu či druhou stranu, neoddiskutovatelnou pravdou je, že hormony dodávané do těla uměle ovlivňují metabolismus organismu. Pokud hledáte variantu antikoncepce zcela bez hormonů, je pesar tou správnou volbou.

Bariérová antikoncepce

Pesar se řadí mezi prostředky tzv. bariérové antikoncepce. Funguje tedy na principu mechanické překážky, která brání průchodu spermií do reprodukčního traktu ženy, a tím chrání proti početí. Jde o zcela jednoduchou metodu, která nijak neovlivňuje pochody ve vašem těle. Neobsahuje žádné hormony, je tedy skvělou variantou i pro ženy, pro které běžná hormonální antikoncepce není vhodná.

Spolehlivá ochrana

Ačkoliv ve vás pesar může vyvolávat na první pohled nedůvěru, vězte, že jeho účinnost je prověřená léty zkušeností. Pesar vás ochrání srovnatelně spolehlivě jako hormonální antikoncepce - jeho účinnost, pokud jej použijete samostatně, je až 96 %. Lze ji však ještě zvýšit, pokud pesar kombinujete se spermicidním gelem, který působí jako přídavná metoda - tehdy ochrana dosahuje až 98 %.

Moderní volba

Pesar se vyrábí ve více velikostech, aby se přizpůsobil anatomii vašeho těla. Menší velikost je vhodná pro ženy a dívky, které dosud nerodily. Pesar je vytvořen z kvalitního lékařského silikonu, který nejen zaručuje dlouhotrvající životnost, ale díky tomuto materiálu je také zcela bezpečný a nedochází k uvolňování žádných látek do vašeho organismu. Jeho používání sice vyžaduje trochu cviku, ale je celkově velice snadné a rychlé.

Použití: Před prvním použitím pesar vyvařte v horké vodě. Při zavádění i vyjímání pesaru dbejte na důkladnou hygienu rukou. FemCap zmáčkněte současně palcem a ukazováčkem a zaveďte ho co nejhlouběji do pochvy. Pesar umístěte na děložní čípek a zatlačením na jeho vypouklou část zkontrolujte, zda je správně umístěn. Správně nasazený FemCap není v těle cítit. Pesar vyjměte nejdříve po 6 hodinách od pohlavního styku, nejpozději však do 48 hodin.

Tip: Pesar může zavést na děložní čípek i s několikahodinovým předstihem, nejpozději však 15 minut před pohlavním stykem.

Upozornění: Se zavedeným pesarem se nekoupejte. Pesar nepoužívejte při menstruaci a vaginální infekci. Nepoužívejte dříve než 10 dní po porodu a 6 týdnů po potratu.

FemCap je americká značka pesaru. Zajišťuje velmi efektivní ochranu proti neplánovému početí, snadno se používá a poskytuje vysoký komfort během použití. Je efektivní, bezpečný a představuje alternativu k hormonálním pilulkám proti početí.

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Z blogu2

Antikoncepce – Jde to i jinak

Pesar: Pohodlná nehormonální antikoncepce

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Související dotazy z poradny

Jedním rokem životnosti u pesaru FemCap je myšleno rok od prvního použití nebo je možné jej použít 365x? Co ...

Nenašli jste to pravé? Co tohle?