Cattier Zelený jíl jemný přírodní 250 g

Cattier Zelený jíl jemný přírodní 250 g

(1 hodn.)
Značka: Cattier
Certifikáty: Ecocert
Certifikát Ecocert
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Zelený jíl Cattier je vhodný pro umíchání pleťových čistících masek nebo k obkladům na zmírnění a léčení zánětlivých onemocnění. Zelený jíl je velmi bohatý na soli a minerály, které pokožku napomáhají čistit.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu3
Hodnocení1
Položit dotaz
Popis produktu

Zelený jíl Cattier je vhodný pro umíchání pleťových čistících masek nebo k obkladům na zmírnění a léčení zánětlivých onemocnění. Firma Cattier se na přírodní jíl, jako surovinu pro použití v kosmetice, specializuje již přes 40 let.  Zelený jíl je velmi bohatý na soli a minerály, které pokožku napomáhají čistit a remineralizují ji. Pro své terapeutické účinky je používán již po staletí.

Jemný zelený jíl je skvělým prostředkem pro hloubkové čištění pleti pomocí masky, nebo obkladu. Jíl pomáhá odstraňovat hluboce zanešené a mazem ucpané póry. Tím dochází jak k úbytku černých teček, tak k prevenci proti jejich dalšímu vzniku. Zároveň velmi dobře vstřebává a odsává mastnotu a omezuje nadměrnou činnost mazových žlázek, čímž dochází při pravidelném užívání k regulaci tvorby mazu a vyrovnání přirozených funkcí pokožky. U použití formou obkladu jsou funkce obdobné - jíl má tendence vytahovat záněty a tím dopomoci k jejich rychlému vyléčení - můžete jej tedy použít jak na záněty kloubů a šlach, tak na akné.

Práškový jíl je praktický i v tom, že jej můžete používat dle libosti a potřeby vaší pokožky. Je v práškové formě a je tedy velmi odolný vůči zkažení. Můžete jej tak brát i na cesty a vždy si vymíchat ideální množství, které zrovna potřebujete. Stejné je to i s konzistencí - dle vaší chutí a potřeby je možné namíchat řidší kašičku, nebo hustou hmotu pouhým přidáním vody. Pokud přidáte i kapku pečujícího oleje, jíl nebude pokožku tak vysušovat a zanechá ji vyživenou a opečovanou podle vlastností použitého oleje. Pro zvýšení účinků můžete do masky přidat i pár kapek éterického oleje.

Použití: Jíl můžete použít jako pleťovou masku, zábal na tělo, nebo obklad na zánětlivá onemocnění. Maska: jílovou hmotu naneseme v silnější vrstvě na obličej a krk (vyhneme se očnímu okolí a rtům). Necháme působit 15 minut a smyjeme vlažnou vodou. Po osušení natřeme hydratačním krémem. Pokožka může být lehce začervenalá. Obklad: na gázu rozetřeme 2-3 cm tlustou vrstvu jílové hmoty a přiložíme přímo na pokožku. Převážeme obvazem a necháme působit. Poté jíl omyjeme a osušíme, můžeme ošetřit hydratačním krémem. Pokud chceme aplikovat obklad na podrážděnou pokožku, překryjeme vrstvu jílu ještě lehkou gázou, aby se tak omezil přímý styk pokožky s jílem.

Příprava: Požadované množství jílu nasypeme do nekovové nádoby a celou plochu zalijeme vodou. Necháme 30 minut odpočinout a pak vymícháme do požadované konzistence nekovovou špachtlí.

Tip: Obličej můžete během působení masky přestříkávat vodou (květovou, pleťovou, obyčejnou), aby nedošlo k úplnému zaschnutí jílu, který se pak hůře smývá a mohlo by snadněji dojít k zarudnutí a podráždění pleti.

Upozornění: Pokud máte citlivější pokožku, z počátku nechte masku raději působit kratší dobu a tu pak postupně prodlužujte. Vyhnete se tak podrážděným reakcím pleti.

Od svého založení je v laboratořích přírodní kosmetiky Cattier kladen důraz na know-how a na snahu pomoci, abychom se cítili krásně, příjemně a zdravě. Citlivost k přírodě a snaha podělit se se spotřebiteli o blahodárné účinky přírody, aniž by byla ničena, vedly laboratoře Cattier k vyvinutí řady výrobků pro krásu, hygienu a péči certifikovaných BIO, které jsou přírodní, šetrné, příjemné a účinné.

Typ pleti: citlivá pleť, mastná pleť, normální pleť, smíšená pleť, suchá pleť

Typy pokožky: citlivá pokožka, mastná pokožka, normální pokožka, suchá pokožka

Výrobce: Pierre Cattier Paris , 16 Rue Gutemberg , 91070, Bondoufle, Francie

Podrobné složení produktu

Konzistence: sypká

Obal: plastový

Přebal: papírový

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu3

Jíl: neobyčejné bahno

Nejdůležitější krok péče o pleť: čištění

No Poo: bez šamponu na věčné časy

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Konzistence: sypká

Obal: plastový

Přebal: papírový

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.