KALU Menstruační houby, sada

KALU Menstruační houby, sada 2 ks, vel. L (6-8 cm)

KALU Menstruační houby, sada

453
Momentálně vyprodané na e-shopu
Praha, OC DBK > 1 ks

Sada dvou minerálních menstruačních houbiček větší velikosti k dámské intimní hygieně v praktickém pytlíčku z bio bavlny.

Popis produktu
Z blogu1
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Menstruační houbičky jsou skvělou ekologickou alternativou běžným menstruačním pomůckám jako jsou tampony ze syntetických materiálů. Houbička obsahuje mořské minerály a působí antisepticky. 

V této sadě KALU najdete:

  • 2x menstruační houbičku (minerální) velikosti L (6-8 cm)
  • praktický pytlíček z bio bavlny

Velikost L je vhodná pro intenzivnější fázi periody. Svou absorpční kapacitou se dá přirovnat 2 tamponům velikosti „normal“.

Minerální menstruační houba

  • je medově hnědá, což je její přirozená barva z moře
  • díky kratšímu procesu čištění nedochází ke ztrátě její barvy a přirozených minerálů
  • zároveň kratší vymývání nezpůsobuje menší hygienickou čistotu, než u žlutých houbiček

Hlavní benefity menstruačních houbiček

  • 100% PŘÍRODNÍ - mořská houba je 100% přírodní produkt z obnovitelných zdrojů, 100% rozložitelná - ctíte zero waste
  • POHODLNÁ - po namočení je houbička velmi jemná a měkoučká. Snadno se zavádí, skvěle se přizpůsobí ženskému tělu a díky tomu o ní nebudete ani vědět.
  • VYSOCE ABSORPČNÍ - navzdory velikosti houby, její struktura zajišťuje vysoce absorpční schopnost.

Menstruační houby jsou přírodní produkt, proto se mohou mírně lišit ve tvaru, barvě a velikosti. Jejich životnost je až 6 měsíců - vždy však záleží na tom, jak se o ně staráte.

Použití: Před prvním použitím důkladně propláchněte ve vodě. Houbičku mačkejte, až když je nasáklá vodou, aby se nepoškodila její struktura. Stlačením v ruce vyždímejte vodu a houbu prsty zaveďte do pochvy, jako tampon. Po nasáknutí houby (podle fáze a intenzity menstruace, dle vašich zvyklostí) houbu vyjměte a vypláchněte v tekoucí vlažné nebo studené vodě. Poté můžete použít znovu.

Tip: Houba pojme veškerou tekutinu a partneři jistě ocení, že se můžete milovat i v době periody a houba ani jednomu z vás nebude překážet. (Houba neslouží jako antikoncepce, ani ochrana proti pohlavně přenosným nemocem).

Údržba: Při používání během menstruace se nasáklá houba po vyjmutí proplachuje pod tekoucí vodou a znovu se používá. Po skončení menstruace je nutné houbu řádně vyčistit a vydezinfikovat, aby nedošlo k množení bakterií. Důkladné čištění je zajištěno vodní lázní s rozpuštěnou mořskou solí. Správné zacházení a péče o houbičku prodlužuje její životnost. JAK NA TO? Po skončení menstruace houbu řádně vymyjte pod tekoucí vodou a na 5 hodin ponořte do vodní lázně s rozpuštěnou mořskou solí. Na 1,5 dcl použijte přibližně 1 čajovou lžičku soli. Poté houbu opět důkladně propláchněte a nechcte uschnout. Takto bude opět připravena k dalšímu použití.

Česká firma KALU byla založena v roce 2019 a zabývá se výrobou zejména menstruačních hubiček, které slouží jako 100% přírodní menstruační tampon, bez chemie, barviv a parfemací a je biologicky rozložitelná. Mořské houby, ze kterých jsou menstruační houbičky vyráběny, pochází z Jaderského moře z obnovitelných zdrojů. Jsou šetrně zpracovávány a pečlivě čištěny.

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Výrobce: Ing. Kateřina Lustyková, Příčná 49 , 543 03, Vrchlabí 3, Česká republika

Z blogu1

Přirozená menstruace

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Menstruační houba / Barbora 25. 4. 2022 13:39

Zaujala mě tahle bezodpadová varianta. Jelikož jsem doteď používala pouze tampony, řekla jsem si, že to bude podobné tomu, na co jsem zvyklá. Nyní jsem s houbičkou prožila první týden. Na jednu stranu jsem s ní spokojená, na druhou stranu se bohužel nedá použít vždy. Moje poznatky: Při výměně je nutné umyvadlo hned u wc. Je vyloučeno tedy jít s houbičkou na vícehodinové nákupy a spoléhat se na wc v nákupních centrech. Avizovaná savost je 2x větší než tampón. Není. Používám tampony vel. 4 kapek a vydrží mi v nejsilnějších dnech 4-5hod, houbičky jsem si pořídila vel. L a začala jsem protékat po stejném čase jako s tamponem. Ale to nevadí, na takový čas jsem zvyklá, takže mě to nezaskočilo. Další věc, která je "nevýhodná", je konkrétně při vyjímání houbičky. Musíte ji pořádně stisknout, aby se dala vytáhnout, a když už je (i kdyby jen z poloviny) nacucaná, teče vám krev po prstech až do dlaně. Je nutné mít připravený toaleťák na okamžité utření ruky, abyste kolem sebe nic nepokapaly. Takže ideální výměna je ve sprše :) ale to zase nejde pokaždé a tam se musí dávat pozor, aby se nezapomnělo proplachovat houbičku ve studené vodě. A snad poslední malé "negativum" - mám pocit že při každém močení se trocha moče nacucne do houbičky (ikdyž ji mám co nejvíc zasunutou, ale tak, abych na ni ještě dosáhla). To jsem jednou hned po wc běžela ze schodů a cítila jsem, jak ze mě teče. Malou intim vložku jsem měla úplně mokrou. Ale i přes tyto věci jsem ráda, že jsem si dva kousky pořídila a určitě je budu nadále používat :) Toto hodnocení píšu spíše pro info budoucím uživatelkám, aby věděly do čeho jdou a s čím musí počítat.

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Nenašli jste to pravé? Co tohle?