Kurkuma je známá nejen jako barvivo, ale také jako ajurvédské koření. Má jemnou chuť a hodí se k luštěninám, drůběži či rybám. Působí protizánětlivě, posiluje imunitu a je přírodním antiobiotikem. Číst více...
Náhled složení
- Výborné
- Velmi dobré
- Přijatelné
- Špatné
- Nepřijatelné
Kurkuma se ve východních zemích již po tisíciletí používá jako barvivo. Je ale i výborným kořením oblíbeným zejména v ajurvédě. To nejen osvěží chuť pokrmů, ale také nabízí mnoho pozitivních účinků na lidský organismus. Kurkuma se získává z kořene, jenž vypadá podobně jako zázvor. Používá se buď samostatně, nebo do směsí (např. kari).
Kurkuma Ecce Vita chutná výborně v kombinaci s luštěninami, drůbeží, rybami či kořenovou zeleninou. Dodá sytě žlutou barvu omáčkám či rýži. Při vaření ji můžete kombinovat s paprikou, pepřem, hřebíčkem nebo třeba hořčicí. Kurkuma je nejen skvělé koření, ale také působí protizánětlivě, antibakteriálně a protivirově. Je považována za přírodní antibiotikum a napomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Přispívá k posílení jater, žlučníku a napomáhá zlepšovat činnost imunitního systému.
Použití: Kurkumu použijte k dochucení pokrmů.
Výrobce: Ecce Vita - Dr. Frej spol. s r.o., Holandská 10, 101 00 Praha 10 Česká republika, http://eccevita.cz/
Detailní složení a vlastnosti
Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se