Nobilis Tilia Máta peprná bio 10 ml

Nobilis Tilia Máta peprná bio 10 ml

Nobilis Tilia Máta peprná bio 10 ml

429
388
Skladem 3 - 5 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás
Praha, Karlín > 3 ks / Praha, Palác Lucerna > 3 ks

Rostlinná silice z máty peprné bio má silný chladivý účinek, rychle pomáhá od bolestí a je vhodná i jako první pomoc při psychických i fyzických traumatech. Posiluje trávicí systém a játra.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu17
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Nobilis Tilia Máta peprná bio je stoprocentní éterický olej z máty peprné v lékopisné a bio kvalitě. Typické aroma máty peprné je charakteristické svým svěžími tóny v kombinaci s bylinným nádechem a přirozeným chladivým efektem. Máta peprná je vhodná i jako první pomoc při mnoha obtížích.

Olej z máty peprné ulevuje od příznaků nevolnosti a má příznivý vliv na posílení trávicího systému. Kromě toho také reguluje funkci jater a optimalizuje jejich metabolismus. Díky svým chladivým účinkům máta účinně pomáhá od bolestí, její efekt oceníte zejména při bolestech hlavy, zubů či migrénách.

Máta peprná má mimořádný efekt mimojiné na oblast dýchacích cest, podporuje jejich pročisťování a zmírňuje případné otoky v této oblasti. Má také silný pozitivní účinek na nervovou soustavu, snižuje práh bolesti a je vhodným přípravkem také při zápachu z úst a odvykání kouření. 

Svěží vůně

Čistý éterický olej z máty peprné neobsahuje žádné přidané ingredience, syntetické konzervanty, parabeny či umělé parfemace. Okouzlí vás pouze svou přirozenou vůní čerstvě natrhané máty, která dokáže osvěžit celý váš organismus a má na něj komplexní aromaterapeutický účinek. Máta peprná má jemné svěží aroma s mírně pálivým potenciálem.

Máta peprná

Pročistěte své dýchací cesty

Éterický olej z máty peprné oceníte zejména na podzim a v zimě, tedy v období zvýšeného výskytu chřipek a nachlazení. Máta pomáhá zmírnit příznaky těchto onemocnění, a to zejména co se týče průchodnosti dýchacích cest. Podporuje čistění dýchacího traktu a zmenšuje otoky v této oblasti, abyste opět mohli volně dýchat bez ucpaného nosu a průdušek.

První pomoc

Máta perpná je skvělým prostředkem první pomoci a pomůže vám v mnoha situacích. Je užitečné mít mátový éterický olej ve vaší domácí lékarničce vždy připravený k použití. Máta peprná dokáže zmírňovat bolesti, její efekt nejvíce oceníte zejména při chronických a dlouhotrvajících bolestech, jako jsou migrény, bolesti pohybového aparátu či zad.

Do bytu i do sauny

Máta perpná dokáže účinně neutralizovat široké spektrum pachů v domácnosti, proto je ideální do aromalampy či difuzéru pro provonění vašeho domova. Vůně máty dokáže probudit všechny vaše smysly a má revitalizační účinky na tělo i mysl. Éterický olej z máty peprné je také velice oblíbený pro saunování, kdy tonizuje pokožku a udržuje průchodnost dýchacích cest.

Použití: Pár kapek éterického oleje nakapejte do vody v aromalampě, zapalte svíčku a nechte odpařovat. Nenechávejte hořet bez dozoru. Počet kapek volte podle velikosti místnosti, v menších prostorách postačí bohatě kapka, ve větších použijte maximálně 3 kapky. Berte v potaz velikost nádržky aromalampy a její vzdálenost od plamene. U menšího objemu nekapejte více než kapku. Používejte v rámci zachování účinnosti éterické oleje a jejich směsi tak, abyste je vzájemně střídali. Je vhodný také do difuzéru. U tohoto éterického oleje spíše doporučujeme nižší dávkování.

Upozornění: Éterický olej není vhodný pro těhotné a kojící ženy, pro děti do 10 let a při epilepsii či alergii na mentol. Neaplikujte na kůži bez zředění v nosném (rostlinném oleji), chraňte lahvičku před dětmi a nevystavujte ji slunečnímu záření, dlouhodobé přítomnosti vzduchu a tepla, protože se tak snižuje životnost éterického oleje. Nekapejte olej do koupele.

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. 

Ostatní kategorie: Aromaterapie, Bio éterické oleje

Aromaterapeutické účinky: afrodiziakum, astma, bolest hlavy a migréna, nachlazení a viróza, problematická pleť a akné, stres a úzkost, žaludeční problémy

Výrobce: Nobilis Tilia, s.r.o, Vlčí Hora 147 , 407 46, Krásná Lípa , Česká republika

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu17

14 rad pro bezpečné používání éterických olejů

Aromaterapeutický horoskop – Beran

Aromaterapie na podzim

Aromaterapie pro těhotné

Aromaterapie: lexikon vůní pro fyzickou i duševní pohodu

Esenciální oleje v péči o pleť

Éterické oleje na problémy se zády

Éterické oleje při nachlazení

Jak bylo BIOOO v Nobilisu

Jak přestat kouřit pomocí esenciálních olejů

Jak se zbavit chrápání

Jak zklidnit spálenou pokožku aneb Aromaterapie po opalování

Krásná Lípa, Nobilis Tilia

Máta peprná

Máta peprná: voní, hojí, pomáhá

Nobilis Tilia: Jak to voní v Krásné Lípě

Vnitřní užívání éterických olejů

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Související dotazy z poradny

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?