Dobré Ghí
Česká značka Dobré Ghí se specializuje na výrobu ghí neboli přepuštěného másla. To se vyrábí postupným zahříváním másla a odebíráním tenké krusty, která se na jeho povrchu tvoří. Výsledný produkt je pak vysoce stabilní. Jeho teplota bodu zakouření se uvádí až 250 °C, což je mnohem více než o rostlinných olejů nebo klasického, nepřepuštěného másla. Ghí je taktéž velmi odolné proti žluknutí a může se uchovávat mimo lednici v pokojové teplotě.
Výroba ghí má tisíciletou tradici v ájurvédě, která věří, že jeho konzumace posiluje životní energii, zažehává trávicí oheň a má dokonce i hojivé účinky.
Firma Dobré Ghí pro výrobu svých produktů používá mléko od krav z volného chovu z Českomoravské vrchoviny. V jejím sortimentu najdete jak klasické ghí bez příchutě či v bio kvalitě, tak i ghí s příchutí česneku, kokosu nebo chilli.



