Cafédirect Intense mletá káva s tóny kakaa 227 g

Cafédirect Intense mletá káva s tóny kakaa 227 g

Cafédirect Intense mletá káva s tóny kakaa 227 g

Značka: Cafédirect
Certifikáty: FAIR TRADE
Certifikát FAIR TRADE
180
144
Skladem > 5 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás
Praha, Palác Lucerna > 3 ks

Káva je luxusní směs Arabiky a Robusty, ideální pro přípravu s pomocí filtru nebo french pressu, připravíte z ní však i chutné espresso.

Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Intense mletá káva s tóny kakaa Cafédirect je luxusní směs v poměru 75 % Arabiky a 25 % Robusty. Díky tmavému pražení má káva bohatou chuť s tóny kakaa a nádechem hořké čokolády a karamelu. Káva je vhodná pro přípravu s pomocí filtru nebo french pressu, připravíte z ní však i chutné espresso.

Tato káva je namíchána ze dvou nejznámějších kávových odrůd. Arabika produkuje vysoce kvalitní kávová zrna a je charakteristická jemnou, komplexní chutí s bohatým spektrem chuťových tónů. Je také známá pro svou vyšší kyselost a lehčí tělo, takže zanechává v ústech jemnější pocit. Obsahuje ale méně kofeinu než Robusta, takže její stimulační účinek je méně výrazný. Oproti tomu Robusta pochází především z Afriky a je často pěstována v nižších nadmořských výškách než Arabika. Má výraznější a silnější profil chuti se silnějšími tóny čokolády, koření a ořechů. Je také méně kyselá než Arabika a naopak je známá pro svou hořkost a plnější tělo. Obsahuje také více kofeinu než Arabika a tak se spolu často používají pečlivě namíchané ve směsích, které mají dosáhnout optimální chuti a stimulačního účinku.

Podpora mladých pěstitelů

Koupí této vynikající kávy Cafédirect podpoříte konkrétní projekt THRIVE, jehož cílem je podpora mladých pěstitelů kávy.

Výzvy spojené s vyděláváním na živobytí jako drobný pěstitel kávy vedou k tomu, že mladí lidé jsou přitahováni lépe placenými zaměstnáními v městských oblastech. Cafédirect spolupracuje s organizací Producers Direct, která je vedena farmáři a investuje do řady iniciativ, které podporují další generaci kávových podnikatelů. Díky projektům, jako je tento, dochází koživení odvětví produkce kávy, které je tak více atraktivním a udržitelným způsobem obživy pro novou generaci farmářů. Díky tomu se zlepšují vyhlídky celých ekonomik rozvojových zemí, které se spoléhají na drobné farmáře. A co je důležité, mladí lidé mohou naplno využít svůj potenciál.

Vychutnejte si tuto kávu s vědomím, že vytváříte životaschopnou budoucnost pro mladé lidi a jejich komunity.

„Díky průběžným školením nyní mohu svou rodinu učit, jak vyrábět tu nejlepší kávu, abychom vždy zásobovali družstva kvalitní kávou a dostávali za ni vyšší cenu.“ EMELY JOHANY GUERRERO GARCÍA, 17 let, ZÁKLADNA RINCONADA DISTRITO DE COIPA SAN IGNACIO

Jak to funguje
Cafédirect sdílí své zisky s neziskovou organizací Producers Direct, která zlepšuje míru zapojení mladých lidí do zemědělství a celkově vyšší prestiž odvětví:

  • Podpora různých pracovních příležitostí od zemědělství a prodeje až po pozice logistických a digitálních specialistů.
  • Školení mladých lidí, aby podporovali zemědělce různými způsoby, včetně používání aplikace Farm Direct, která jim pomáhá prodávat přebytečné produkty, sledovat jejich rozpočty a získat přístup ke školení a informacím.
  • Poskytování nízkoúročených půjček, ke kterým tradičně mladí lidé v zemědělství nemají přístup a investování do zemědělských podniků vedených mladými lidmi.
  • Stipendia na podporu mladých lidí

Příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu ve french pressu a filtru. Možné použít i do automatického a pákového kávovaru.

Skladování: Skladujte v suchu v teplotách nad 5 stupňů Celsia. Bez přímého slunečního záření.

Cafédirect vznikla již v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Nyní prodávají produkty po celém světě a těší tak nejen nás, spotřebitele, ale hlavně farmáře, kteří za vznikem výrobků stojí. Cafédirect spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích.

Výrobce: Cafédirect , Londýn, Velká Británie

Složení produktu

Složení:

Směs Arabiky (75%) a Robusty (25%). Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Složení produktu

Složení:

Směs Arabiky (75%) a Robusty (25%). Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?