Nobilis Tilia Máta peprná 10 ml

Nobilis Tilia Máta peprná 10 ml

Nobilis Tilia Máta peprná 10 ml

221
198
Skladem 3 - 5 ks
Možnosti dodání: již zítra u vás
Praha, Palác Lucerna > 3 ks / Brno, Šilingrovo náměstí > 2 ks / Praha, Karlín > 2 ks

Čistá rostlinná silice z máty peprné pěstované v USA pročišťuje dýchací cesty a pomáhá od příznaků rýmy a nachlazení. Zmírňuje známky stresu a působí příznivě při nechutenství.

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Z blogu18
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Nobilis Tilia Máta peprná typ USA je éterický olej z máty peprné, jež byla vypěstována v USA. Její typická svěží a jiskrná vůně působí stimulačními účinky na psychickou i fyzickou stránku organismu. Skvěle neutralizuje nepříjemné pachy a je velice oblíbená pro své komplexní účinky.

Máta peprná je často využívána při rýmě a nachlazení, neboť má příznivý vliv na pročištění a udržení průchodnosti dýchacích cest. Zároveň účinně ulevuje i od dlouhotrvajících bolestí a má efekt také při migréně. Máta peprná podporuje prokrvení ve tkáních a jejich správný metabolismus.

Éterický olej z máty zároveň pomáhá při potížích se zažíváním, jako je například nevolnost či nechutenství. Mimo jiné také zmírňuje stres a úzkost a oceníte jej ve chvílích zvýšeného duševního vypětí. Máta peprná je někdy také používána jako přírodní afrodiziakum.

Svěžest a energie

Čistý éterický olej z máty peprné vypěstované v USA neobsahuje žádné přidané ingredience, syntetické konzervanty, parabeny či umělé parfemace. Okouzlí vás pouze svou přirozenou vůní čerstvě natrhané máty, která dokáže osvěžit celý váš organismus a má na něj komplexní aromaterapeutický účinek. Máta peprná má jemné svěží aroma s mírně pálivým potenciálem.

Proti chřipce i nachlazení

Éterický olej z máty peprné oceníte zejména na podzim a v zimě, tedy v období zvýšeného výskytu chřipek a nachlazení. Máta pomáhá zmírnit příznaky těchto onemocnění, a to zejména co se týče průchodnosti dýchacích cest. Podporuje čistění dýchacího traktu a zmenšuje otoky v této oblasti, abyste opět mohli volně dýchat bez ucpaného nosu a průdušek.

Úleva od bolestí

Máta prpná je skvělým prostředkem první pomoci a pomůže vám v mnoha situacích. Je užitečné mít mátový éterický olej ve vaší domácí lékarničce vždy připravený k použití. Máta peprná dokáže zmírňovat bolesti, její efekt nejvíce oceníte zejména při chronických a dlouhotrvajících bolestech, jako jsou migrény, bolesti pohybového aparátu či zad.

Do bytu i do sauny

Máta perpná dokáže účinně neutralizovat široké spektrum pachů v domácnosti, proto je ideální do aromalampy či difuzéru pro provonění vašeho domova. Vůně máty dokáže probudit všechny vaše smysly a má revitalizační účinky na tělo i mysl. Éterický olej z máty peprné je také velice oblíbený pro saunování, kdy tonizuje pokožku a udržuje průchodnost dýchacích cest.

Použití: Pár kapek éterického oleje nakapejte do vody v aromalampě, zapalte svíčku a nechte odpařovat. Nenechávejte hořet bez dozoru. Počet kapek volte podle velikosti místnosti, v menších prostorách postačí bohatě kapka, ve větších použijte maximálně 3 kapky. Berte v potaz velikost nádržky aromalampy a její vzdálenost od plamene. U menšího objemu nekapejte více než kapku. Používejte v rámci zachování účinnosti éterické oleje a jejich směsi tak, abyste je vzájemně střídali. Je vhodný také do difuzéru. U tohoto éterického oleje spíše doporučujeme nižší dávkování.

Upozornění: Éterický olej není vhodný pro těhotné a kojící ženy, pro děti do 10 let a při epilepsii či alergii na mentol. Neaplikujte na kůži bez zředění v nosném (rostlinném oleji), chraňte lahvičku před dětmi a nevystavujte ji slunečnímu záření, dlouhodobé přítomnosti vzduchu a tepla, protože se tak snižuje životnost éterického oleje. Nekapejte olej do koupele.

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. 

Ostatní kategorie: Aromaterapie

Aromaterapeutické účinky: afrodiziakum, astma, bolest hlavy a migréna, nachlazení a viróza, problematická pleť a akné, stres a úzkost, žaludeční problémy

Výrobce: Nobilis Tilia, s.r.o, Vlčí Hora 147 , 407 46, Krásná Lípa , Česká republika

Naše hodnocení:

Éterický olej má úžasnou svěží vůni.
Do rostlinného oleje stačí přidat jen pár kapek, voní opravdu intenzivně.

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Z blogu18

14 rad pro bezpečné používání éterických olejů

Aromaterapeutický horoskop – Beran

Aromaterapie na podzim

Aromaterapie pro těhotné

Aromaterapie: lexikon vůní pro fyzickou i duševní pohodu

Co byste měli vědět před koupí éterických olejů

Esenciální oleje v péči o pleť

Éterické oleje na problémy se zády

Éterické oleje při nachlazení

Jak bylo BIOOO v Nobilisu

Jak přestat kouřit pomocí esenciálních olejů

Jak se zbavit chrápání

Jak zklidnit spálenou pokožku aneb Aromaterapie po opalování

Krásná Lípa, Nobilis Tilia

Máta peprná

Máta peprná: voní, hojí, pomáhá

Nobilis Tilia: Jak to voní v Krásné Lípě

Poznejte symptomy oslabení jater

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Související dotazy z poradny

Podrobné složení produktu

Konzistence: tekutá

Obal: skleněný

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?