Cafédirect Mletá káva s tóny karamelu a pomeranče, směs Arabiky a Robusty 227 g

Cafédirect Mletá káva s tóny karamelu a pomeranče, směs Arabiky a Robusty 227 g

Značka: Cafédirect
Certifikáty: FAIR TRADE
Certifikát FAIR TRADE
189
Skladem 3 - 5 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás
Praha, Palác Lucerna > 3 ks

Káva se sametově bohatou chutí s tóny karamelu a nádechem čokolády a pomeranče. Arabica 90%, Robusta 10%. 

Zobrazit podrobné složení  >
Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Mletá káva se směsí Arabiky a Robusty od Cafédirect je bohatá, silně pražená káva s tóny karamelu a lehkým nádechem čokolády a pomeranče. Perfektní vyvážená chuť a síla – tato káva představuje skvěle namíchanou směs latinskoamerické a africké kávy. Pečlivě pražená zrnka a vyvážená plná chuť kávy pro opravdový požitek. Síla pražení je 4/5.

Káva byla pěstovaná v Africe a Latinské Americe v nadmořských výškách nad 2200 m.n.m. Suroviny nejsou geneticky modifikovány a 100% pochází z Fair Trade.

Podle hrubosti mletí je tato káva vhodná pro všechny způsoby přípravy. Ideální pro přípravu v kafetieru a filtru. Možné použít i do automatického a pákového espresa.

KÁVA JE RUČNĚ SBÍRANÁ.

Kávy značky Cafédirect jsou baleny v ochranné atmosféře za pomoci dusíku, který z balení vytěsní kyslík a zamezí tak nežádoucí oxidaci kávy. Dusík nemá žádný vliv na chuť kávy. Díky ochranné atmosféře je zachována maximální kvalita, vzhled a aroma kávy. Tento proces pomáhá uchovat vynikající čerstvost kávy po delší dobu.

Koupí této vynikající kávy Cafédirect podpoříte konkrétní projekt RESTORE, jehož cílem je podpora obnovy přírody.

Naše planeta je těžce zkoušena nadměrnou produkcí. Farmáři často říkají, že změna klimatu je právě teď jejich největší výzvou. Je to bezprostřední a stále rostoucí hrozba pro živobytí farmářů po celém světě. Přestože ke klimatické krizi přispívají nejméně, jsou drobní zemědělci v zemích ohrožených klimatem neúměrně postiženi. Mají také méně zdrojů na přizpůsobení se změnám klimatu a na ochranu svého životního prostředí.

Projekt RESTORE má za cíl obnovovat naši planetu prostřednictvím iniciativ vedených přímo farmáři. Díky šetrné práci s přírodními zdroji pomáhají zemědělci, se kterými spolupracujeme, obnovit krajinu, ve které pěstují kávu. Výsadba stromů, ochrana divoké zvěře a zdravá půda pomáhají k produkci vysoce kvalitní kávy, kterou si můžete vychutnat s vědomím, že byla pěstována zodpovědně.

Farmáři v Huadquiña pracují v souladu s prostředím kolem nás. Je naší odpovědností používat postupy, které chrání naše přirozené prostředí.“ TANY CURI LEON, MANAŽER, HUADQUIÑA

 Jak to funguje?

Cafédirect sdílí své zisky s neziskovou organizací Producers Direct, která zajišťuje farmářům školení, financování, technologii a technickou podporu tak, aby se přizpůsobili změně klimatu a zmírnili ji. Nejen, že takto pomáhá obnovit půdu a biologickou rozmanitost, ale také zlepšuje výnosy a kvalitu kávy, zvyšuje příjmy a zdraví a dobré životní podmínky komunity.

  • odstranění chemikálií a pesticidů, které jsou škodlivé pro životní prostředí a zdraví
  • podpora půd bohatých na živiny, které podporují zdravé rostliny a kvalitní plodiny
  • výsadba stromů a keřů, aby absorbovaly uhlík z atmosféry a zlepšily zdraví půdy
  • snížení skleníkových plynů a výroba čistší energie
  • úspora vody pro snížení spotřeby vody
  • povzbuzování divoké zvěře, aby pomáhala kontrolovat škůdce a choroby
  • snížení odpadu kompostováním

Školení probíhá osobně na předváděcích farmách nebo digitálně prostřednictvím sítě farmářských specialistů.

Případová studie: Klimatická akce

V roce 2010 Cafédirect zahájil pilotní projekt zalesňování v oblasti Sierra Piura v Peru ve spolupráci s družstvem Norandino a Producers Direct. Odlesňování v této oblasti zdevastovalo úrodu kávy kvůli ochraně, kterou stromy poskytují před silným deštěm. Lesy také zajišťují důležitou funkci pohlcování oxidu uhličitého ze vzduchu. Nové stromy ale bylo potřeba chránit před budoucím odlesňováním. Řešením bylo použití uhlíkových kreditů k odměňování místní komunity za výsadbu stromů. Za každou tunu uhlíku zachycenou novými stromy získá komunita uhlíkový kredit, který lze prodat na globálním trhu obchodování s uhlíkem, což poskytuje příjem pro jejich práci.

Nové stromy přinášejí nejen zdravé a odolné půdy, ale také bohatou biologickou rozmanitost. Od roku 2010 do roku 2021 bylo v rámci tohoto projektu vysazeno téměř 600 000 stromů.

Příprava: doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek.

Skladování: kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Cafédirect vznikla již v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Nyní prodávají produkty po celém světě a těší tak nejen nás, spotřebitele, ale hlavně farmáře, kteří za vznikem výrobků stojí. Cafédirect spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích.

Výrobce: Cafédirect , Londýn, Velká Británie

Podrobné složení produktu

Složení:

káva směs Arabica a Robusta
Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Podrobné složení produktu

Složení:

káva směs Arabica a Robusta
Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?