Cafédirect Mletá káva Smooth s tóny mléčné čokolády, 100% Arabica 227 g

Cafédirect Mletá káva Smooth s tóny mléčné čokolády, 100% Arabica 227 g

Značka: Cafédirect
Certifikáty: FAIR TRADE
Certifikát FAIR TRADE
189
Skladem 3 - 5 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás
Praha, Palác Lucerna > 3 ks

Káva s jemnou krémovou chutí a středně silným pražením pro lahodné kafíčko kdykoliv během dne. 100% Arabica.

Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu

Jemná krémová káva s tóny mléčné čokolády Cafédirect je první káva s certifikací Fairtrade na britském trhu. Vynikající kombinace kávových zrn Střední a Jižní Ameriky. 100% Arabika, síla pražení 3/5. Koupí této vynikající kávy Cafédirect podpoříte konkrétní projekt EMPOWER, jehož cílem je zrovnoprávnění role žen v procesu produkce kávy.

Chuť: Jemná krémová káva s tóny mléčné čokolády. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.
Doporučená příprava:doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru. Možné použít i do automatického a pákového presovače.
Síla pražení: 3/5
Země původu: Střední a Jižní Amerika
Nadmořská výška pěstování: vysokohorská káva (nad 2200 m. n. m.)
Podíl Fairtrade: 100%
100% Recyklovatelný obal. Lze vhodit do žlutého kontejneru.

Kávy značky Cafédirect jsou baleny v ochranné atmosféře za pomoci dusíku, který z balení vytěsní kyslík a zamezí tak nežádoucí oxidaci kávy. Dusík nemá žádný vliv na chuť kávy. Díky ochranné atmosféře je zachována maximální kvalita, vzhled a aroma kávy. Tento proces pomáhá uchovat vynikající čerstvost kávy po delší dobu.

Zpracováno a baleno v Irsku.

Podpora genderové rovnosti
Koupí této vynikající kávy Cafédirect podpoříte konkrétní projekt EMPOWER, jehož cílem je zrovnoprávnění role žen v procesu produkce kávy. Práce žen, jakkoli nepostradatelná, je velmi často podhodnocována a ženy v zemědělství čelí mnoha překážkám, které omezují jejich schopnost vydělávat dost na to, aby si mohly dovolit slušnou životní úroveň. Problémy zahrnují nedostatečný přístup k úvěrům a půdě, který je umocněn nízkou finanční a digitální gramotností, a nedostatečný přístup ke školení v oblasti technických dovedností a znalostí v oblasti výroby kávy.

Spolupracujeme s naším partnerem vedeným farmáři, společností Producers Direct, abychom umožnili ženám v zemědělských družstvech stát se podnikatelkami, vedoucími podniků a osobami s vyššími příjmy. V důsledku toho to podněcuje produktivitu a ekonomický růst celé zemědělské komunity s investicemi do zdraví, výživy a vzdělání rodiny.

Vychutnejte si naši kávu EMPOWER s vědomím, že podporujete programy genderové rovnosti s cílem posílit postavení žen.

Díky přímé platbě za kávu, kterou prodávám družstvu, si mohu dovolit vzdělání svých dětí a dát jim tak skvělý start do života.“ ANGELICA LARRIATAGUI, LA PROSPERIDAD DE CHIRINOS
 

Jak to funguje
Cafédirect sdílí své zisky s neziskovou organizací Producers Direct, která zlepšuje genderovou rovnost prostřednictvím:

  • Finanční investice do podniků vedených ženami v rámci malých zemědělských komunit.
  • Školení vedené farmáři, které pomáhá ženám zlepšit kvalitu a výnos plodin, které prodávají a potravin, které pěstují pro své rodiny. Učí se také, jak zakládat nové podniky na svých farmách.
  • Nízkoúročené půjčky a finanční služby, ke kterým ženy v zemědělství tradičně nemají přístup.
  • Technologie (FarmDirect), která ženám umožňuje prodávat své produkty společně, aby zlepšily svou vyjednávací sílu s kupujícími.

 

Upozornění: Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Cafédirect vznikla již v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Nyní prodávají produkty po celém světě a těší tak nejen nás, spotřebitele, ale hlavně farmáře, kteří za vznikem výrobků stojí. Cafédirect spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích.

Výrobce: Cafédirect , Londýn, Velká Británie

Složení produktu

Složení:

100% Arabika

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Složení produktu

Složení:

100% Arabika

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.

Nenašli jste to pravé? Co tohle?