Nekáva Original bio pražený ječmen bez kofeinu 100 g

Nekáva Original bio pražený ječmen bez kofeinu 100 g

Nekáva Original bio pražený ječmen bez kofeinu 100 g

Značka: Nekáva
Certifikáty: BIO, V-Label
Certifikát BIO
98
Skladem > 10 ks
Možnosti dodání: již dnes u vás

Pražený ječmen v BIO kvalitě bez kofeinu si můžete vychutnávat v průběhu celého dne a klidně i před spaním. Je skvělou alternativou kávy.

Popis produktu
Hodnocení
Položit dotaz
Popis produktu

NEKÁVA Original 100 g je vyrobená z praženého BIO českého ječmene. Díky absenci kofeinu ji můžete popíjet c průběhu celého dne a klidně si dejte i šálek před spaním! NEKÁVU si mohou dopřát i děti.

NEKÁVA má lehce zemitou, hořkou chuť s nádechem ořechů. Můžete si ji dopřát s mlékem - kravským či rostlinným a osladit si ji dle libosti.

„Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru.“ 

Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Příprava

  • Moka konvička
    Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
  • French press
    Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
  • Filtrovaná Nekáva
    Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
  • Pákový kávovar
    Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci  jako „klasické“ kávy – tedy 7-8g na jednu porci.  Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.
  • Cold brew
    Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

Nekáva je přírodní alternativa ke klasické kávě. Nekáva je ovšem bez kofeinu z praženého českého ječmene, který prošel celým procesem od vypěstování, pražení a namletí zde v České republice. Nekáva je tedy z čistě lokálních produktů, bez pesticidů a s minimální uhlíkovou stopou, jelikož nemusí absolvovat cestu přes půl světa, jako je tomu u klasické kávy. Garantují rovněž 100% kompostovatelnost obalů, které se vyrábí z přírodních polymerů, včetně zipového uzávěru. 

Země původu: Česká republika

Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109 , 46312, Liberec, Česká republika

Složení produktu

Složení:

100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.
Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Složení produktu

Složení:

100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.

Upozorňujeme, že seznam ingrediencí se u produktů může čas od času měnit a mírně se lišit. Nejaktuálnější informace najdete vždy na obale produktu. Složení aktualizujeme na pravidelné bázi dle informací našich dodavatelů.