Aida Organic Vanilka bio, prášek 20 g

Aida Organic Vanilka bio, prášek 20 g

Značka: Aida Organic
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Vanilkový prášek BIO je exotické koření - 100% mletá vanilka z celého lusku, bez přidaného cukru, sladidel, plnidel a jiných látek. Vanilkové lusky jsou jedlé plody orchideje Vanilla planifolia. Původní chuť a vůně čistého vanilkového prášku v porovnání s vanilkovými extrakty je trvalejší - extrakty obsahují alkohol a ten je vyprchává. Vanilka se pěstuje především na Madagaskaru, v Mexiku, v Indii

Popis produktu
Hodnocení0
Položit dotaz
Popis produktu
Vanilkový prášek BIO je exotické koření - 100% mletá vanilka z celého lusku, bez přidaného cukru, sladidel, plnidel a jiných látek. Vanilkové lusky jsou jedlé plody orchideje Vanilla planifolia. Původní chuť a vůně čistého vanilkového prášku v porovnání s vanilkovými extrakty je trvalejší - extrakty obsahují alkohol a ten je vyprchává. Vanilka se pěstuje především na Madagaskaru, v Mexiku, v Indii, na ostrovech Tahiti a Komory.
Vanilka patří již po staletí k nejoblíbenějším kořením vůbec a to pro typickou vůni a chuť. Vanilka patří k drahým druhům koření. Jedním z hlavních důvodů vysoké ceny vanilky je nutnost opylovat každý květ ručně.
Lusky vanilky se sklízí ještě zelené a tyto se musí sušit, aby došlo k rozvinutí všech charakteristických znaků vanilky.

Důvodem sušení zralých vanilkových lusků je přeměna zralého lusku bez chuti na mikrobiologicky stabilní, tmavě hnědý produkt nebo extrakt výrazné chuti pro komerční použití.Tradiční proces zpracování, používaný v celosvětovém měřítku, je tvořen 4 fázemi:
1. první fáze zabraňuje posklizňovému vegetativnímu růstu a následnému otvírání lusků a iniciuje enzymatické reakce zodpovědné za rozvoj aroma a chuti. Zelené vanilkové lusky jsou ponořovány do horké vody (Madagaskar, Komory, Indie, Indonésie, Uganda), umisťovány do pece (Mexiko) nebo vystaveny slunci (Papua Nová Guinea).
2. druhou fází je fermentace (lusky dostávají charakteristickou tmavě hnědou barvu)
3. následuje sušení (lusky jsou sušeny na 1/3 své původní váhy)
4. finální fází je zrání (lusky jsou umístěny do nádob v nichž zrají 3 měsíce a postupně se rozvíjí aroma a chuť)

POUŽITÍ VANILKY:
dezerty • jogurt • tvaroh • domácí čokoláda • ochucení kakaového mléka • ochucení kávy • ovocné smoothie koktejly • ovesné/rýžové kaše • ochucení ořechových a rostlinných mlék • do ořechových másel • zmrzlina • sušenky • palačinky...

Obsah balení: 20g

Země původu: Madagaskar.

Jsme společností s velkým nadšením pro zdravý životní styl, jenž jednoznačně přispívá ke kvalitnímu, zdravému a plnohodnotnějšímu životu (jak po fyzické stránce, tak po psychické). Věříme, že toto naše pozitivní nadšení vás bude provázet na všech stránkách webové prezentace společnosti Aida Organic. Součástí zdravého životního stylu je pravidelná a vhodná sportovní aktivita, dostatek kvalitních živin ze zdravého a správného jídelníčku a spánek, ale stejně tak čistá tělová, pleťová a vlasová kosmetika. Zdravý životní styl je kompletní balíček péče. Proto vám rádi nabízíme řadu přírodních, zdravých a čistých produktů, které pro vaše tělo nepředstavují škodliviny, toxiny a nezdravé složky. Správnou změnou životního stylu můžete začít hned dnes. Postupně se budete cítit lépe, budete mít pozitivnější pohled na svět, budete se cítit zdravěji, snadněji budete bojovat se stresem a odměnou vám budou zdravě prožité dny. Zároveň vám na našich stránkách poskytujeme zajímavé informace a rady z oblasti kosmetiky, zdraví a výživy, o nichž věříme, že budou pro vás cennou inspirací.

ZDRAVÍ je pro nás na prvním místě.

Název Aida Organic vyjadřuje naši filozofii:
Aida - femininum z anglického slova "to aid", znamená pomáhat
Organic - anglické slovo, znamená organický, živý

Aida Organic s.r.o.
Choceradská 3216/42
141 00 Praha 4 - Záběhlice
www.aida-organic.cz

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Výrobce: Aida Organic s.r.o., Kaprova 42/14 , 110 00, Praha 1, Česká republika

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY: