Možnosti nákupu na prodejnách BiOOO.cz
Otevřeno: |
ks |
Regál
Police
|
|
Otevřeno: |
ks | Hlídat dostupnost | |
Otevřeno: |
Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte. |
Otevřeno: |
ks
|
Regál
Police
|
ks |
||
Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte. |
BrainMax Pure BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO, 500 ml
BrainMax Pure BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO, 500 ml
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd. Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán. Číst více...
Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta.
Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
Vhodný k restování.
Vynikající do dresingů a marinád.
Nejvyšší obsah polyfenolů
Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18ºC.
BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
Respektování přírodních cyklů.
Zachování biologické rozmanitosti oblasti.
Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO).
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota 3448 kJ/ 824 kcal Tuky 91,6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 13,7 g - z toho polynasycené tuky 9,2 g - z toho mononenasycené tuky 68,7 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0 gES-ECO-001-AN certifikát
Olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
Složení:
Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně.
Skladování:
Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.
Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se