Gaia Cup Menstruační kalíšek S 1 ks

Gaia Cup Menstruační kalíšek S 1 ks

(1 hodn.)
Značka: Gaia Cup
Balení:
Zboží je trvale vyřazeno.

Menší menstruační kalíšek S je pohodlnou alternativou vložek či tamponů pro všechny ženy a dívky do 25 let, které ještě nerodily.

Popis produktu
Z blogu5
Hodnocení1
Položit dotaz
Popis produktu

Menší menstruační kalíšek Gaia Cup S je vhodnou alternativou ke klasickým hygienickým potřebám pro ženy a dívky do 25 let věku, které doposud nerodily. Kalíšek je vyroben z měkkého lékařského silikonu, který je pohodlný, ale zároveň vás spolehlivě ochrání. Při správném používání vám kalíšek vydrží až 10 let.

Kalíšek je vyroben z měkkého lékařského silikonu, který se snadno zavádí, dobře přilehne k pochvě a spolehlivě ochrání před protečením krve i při aktivním pohybu. Navíc, antibakteriální silikon brání přemnožení bakterií v pochvě a následnému vzniku mykóz či jiných gynekologických problémů.

Menší velikost S je určena pro ženy do 25 let věku, které doposud nerodily či rodily císařským řezem, a také pro ženy se slabou menstruací. Kalíšek pojme až 25 mililitrů tekutiny, má průměr 44 milimetrů a délku včetně stopky 64 milimetrů. Až se naučíte s kalíškem spolehlivě manipulovat, lze pro dosažení maximálního pohodlí zkrátit či úplně odstřihnout.

Značka GAIA CUP od české firmy Tierra Verde vyrábí menstruační kalíšky z lékařského silikonu. Vybírat můžete ze dvou velikostí. V jejich nabídce naleznete také látkové vložky.

Použití: Kalíšek zmáčkněte současně palcem a ukazováčkem a v podřepu ho zaveďte do pochvy tak, aby byl celý dolní okraj kalíšku schovaný v pochvě. Dobře zavedený kalíšek není v těle cítit. Kalíšek opět vyjměte a vyprázdněte po zhruba 4-5 hodinách, nejpozději však po 12 hodinách. Během menstruace není kalíšek nutné opakovaně vyvařovat či mýt mýdlem, postačí ho opláchnout teplou vodou.

Upozornění: Vždy před začátkem nového menstruačního cyklu vyvařte kalíšek v horké vodě či sterilizujte v mikrovlnce. Při zavádění i vyjímání kalíšku dbejte na důkladnou hygienu rukou. Stopka neslouží k vyjímání kalíšku, v takovém případě by mohlo dojít k jejímu přetržení. Kalíšek vyjímáme uchopením za dno.

Tierra Verde vyvíjí výrobky denní potřeby s co nejmenším dopadem na zdraví a životní prostředí. Mezi jejich značky patří eko drogerie Yellow & Blue, menstruační kalíšky Gaia Cup a také biobavlněné produkty Casa Organica a Mama Natura.

Upozornění: Popisek může obsahovat chyby, například ve složení. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím jednou z následujících možností - kontakt.

Výrobce: TIERRA VERDE s.r.o., Makovského náměstí 3147/2, Žabovřesky , 616 00 , Brno, Česká republika

Z blogu5

Intimní potřeby bez chemie

Jak správně vybrat menstruační kalíšek

Menstruační kalíšek jako ekologická varianta při menstruaci

Menstruační kalíšky: V čem vězí jejich oblíbenost?

TIERRA VERDE: Cesta za čistou planetou

Hodnocení

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

/ Kateřina 6. 5. 2021 13:29

Vůbec si nedokážu představit, jak vypadá kalíšek velikosti M nebo L, jestliže S je takhle obrovská. Sice je z měkkého materiálu, i tak ale nechápu, jak si výrobce může myslet, že se tohle vejde do někoho, kdo chce nejmenší možnou velikost. Další věc, co mi vadí, je, že kalíšek má moc krátkou a měkkou stopka, takže se s ním ještě o to hůř manipuluje. Mám kalíšek i od jiné značky ve stejné velikosti, který mi vyhovuje, a tenhle je skoro dvakrát větší. Výrobce by měl buď začít uvádět skutečné velikosti, nebo, v lepším případě, vyrábět kalíšky menších rozměrů.

/ Maggie 24. 5. 2017 13:40

I bought this menstrual cup yesterday and was very disappointed to find that it is HUGE, far too large to fit inside of me. I have used a different brand before so I know that it is an issue with the cup, not my inability to insert it. This company needs to reevaulate their sizing system because this cup is NOT small.

Položit dotaz

VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:

Nenašli jste to pravé? Co tohle?